Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

39 de mineri blocaţi în subteran după un incident în Canada

mineri blocati

În total, 39 de angajaţi ai unei mine din estul Canadei sunt blocaţi în subteran de duminică după-amiază după un incident care a tăiat accesul la ieşirea principală, a declarat luni grupul Vale, proprietarul minelor, notează AFP preluat de agerpres.

Niciunul dintre mineri nu a fost rănit şi ei au acces acces la alimente şi apă, a adăugat grupul care spera să poată fi evacuaţi până luni seară.

"Echipa de salvare a ajuns la mineri şi a început să îi evacueze către o ieşire secundară printr-un sistem de scări", a precizat compania braziliană Vale într-un comunicat.

"Nimeni nu era pe sistemul principal de transport când a avut loc incidentul", a declarat pentru Radio Canada purtătoarea de cuvânt a lui Vale, Danica Pagnutti. Ea a precizat că o piesă de echipament greu a intrat în coliziune cu ascensorul acestui sistem.

"Ştim că operaţiunea de salvare va dura ceva timp şi suntem uşuraţi să aflăm că niciun miner nu a fost rănit", a declarat pe Twiter Doug Ford, premierul provinciei Ontario unde se află mina.

Toate operaţiunile de la mina Totten, la Sudbury, au fost oprite de duminică şi grupul spune că va face o evaluare înainte de a relua producţia.

Această mină a fost închisă în 1972, dar Vale a efectuat o serie de lucrări şi a redeschis-o în 2014. În primele şase luni ale anului 2021, au fost extrase aproximativ 3.600 de tone de nichel finit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.