Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

4 caracteristici de avut în vedere atunci când cumperi o ladă frigorifică

Damax.ro
lada frigorifica

Congelarea este un mod excelent de a-ți face provizii de alimente pe termen lung, iar foarte multe persoane preferă să congeleze anumite fructe și legume de sezon dar și alte alimente sau mâncăruri. Nu poți face mari provizii însă atunci când ai la dispoziție doar un mic compartiment dedicat congelării.

Frigiderele au compartimente mici pentru congelator, în timp ce combinele frigorifice oferă mai mult spațiu, dar nu suficient. Din fericire există și alte soluții. Există aparate frigorifice concepute special pentru congelarea alimentelor, iar lăzile frigorifice reprezintă exemplul perfect în acest sens.

Iar oferta de lăzi frigorifice este pe măsura cererii. Astfel, alegerea unei lăzi frigorifice nu este chiar atât de simplu de făcut precum poate părea. De aceea, în acest articol ne-am propus să îți prezentăm 4 caracteristici ce nu ar trebui să îți scape din vedere atunci când cumperi o ladă frigorifică. Acestea sunt:

Dimensiuni

Lăzile frigorifice ocupă destul de mult spațiu, așa că dimensiunile reprezintă unul dintre aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți cumperi o ladă frigorifică. În primul rând, ar trebui să măsori spațiul de care dispui pentru instalarea lăzii frigorifice. Astfel, lada frigorifica pe care o cumperi nu trebuie să fie mai mare decât spațiul alocat acestui aparat electrocasnic.

Trebuie să ai în vedere faptul că dimensiunile lăzii frigorifice vor influența spațiul pe care aceasta ți-l pune la dispoziție pentru depozitarea alimentelor. Astfel, va trebui să te gândești și la capacitatea pe care noua ta ladă frigorifică ar trebui să o aibă.

Capacitatea de congelare

Un alt aspect ce nu ar trebui să îți scape din vedere este capacitatea de congelare. Așa cum spuneam, aceasta este influențată în mod direct de către dimensiunile lăzii frigorifice, fiind măsurată în litri. Aceasta se referă la volumul din interiorul lăzii frigorifice, iar în comerț vei găsi o mulțime de lăzi frigorifice cu diferite capacități de congelare. Alegerea va trebui să o faci ținând cont cu strictețe de nevoile tale.

Astfel, dacă îți dorești să congelezi o cantitate mare de alimente, situații des întâlnite în cazul familiilor numeroase, atunci ar trebui să optezi pentru o ladă frigorifică spațioasă, care să îți ofere posibilitatea de a congela o cantitate generoasă de alimente.

Compartimentare

Nu este suficient să dispui de foarte mult spațiu, atât timp cât acesta este prost organizat. În acest caz, cel mai probabil nu îți vei putea păstra alimentele congelate după bunul plac, ceea ce sigur că te va dezamăgi. Ei bine, pentru a te asigura că vei avea parte de o bună organizare în interiorul lăzii frigorifice, ar trebui să ai în vedere compartimentele pe care aceasta ți le pune la dispoziție. Ar trebui să alegi o ladă frigorifică în interiorul căreia se regăsesc mai multe coșuri metalice pe care să le poți organiza apoi după bunul plac.

Consumul de energie

În final, ar trebui să te asiguri că lada frigorifică pe care o cumperi are un consum de energie cât mai redus. Sigur nu îți dorești să plătești prea mult pentru energia electrică, iar de aceea acesta reprezintă cel de-al 4-lea aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când îți cumperi o ladă frigorifică.

De regulă, consumul de energie este menționat în lista de specificații a lăzii frigorifice dorite, iar la fel de bine te-ai putea orienta în funcție de clasa energetică a acesteia. Alege o ladă frigorifică notată cu o clasă energetică superioară, iar astfel consumul de energie va fi la rândul său mai redus.

Acestea sunt așadar cele 4 caracteristici pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți cumperi o ladă frigorifică. Intră pe Demax.ro și sigur vei găsi cea mai bună ladă frigorifică pentru tine!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.