Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

4 copii au fost uciși cu securea în creșă, într-un atac care îndoliază Brazilia (video)

dailymail.co.uk
atac

Primăria din oraşul brazilian Blumenau a declarat 30 de zile de doliu după atacul de miercuri de la o creşă în care patru copii mici au fost ucişi cu o armă albă de un bărbat de 25 de ani care s-a predat ulterior autorităţilor, relatează AFP, conform Agerpres.

Drama s-a petrecut dimineaţa devreme la creşa particulară Cantinho do Bom Pastor din oraşul cu 360.000 de locuitori din statul brazilian Santa Catarina (sud).

"Am aflat cu enormă tristeţe că un asasin a pătruns în creşă şi a atacat copii şi angajaţi", a declarat la rândul său guvernatorul Jorginho Mello, citat într-un comunicat.

Potrivit mai multor media, copiii au fost omorâţi cu o secure. Victimele, trei băieţi şi o fetiţă, aveau între patru şi şapte ani, conform site-ului de ştiri G1.

Alţi patru copii au fost răniţi în atac, două fete de cinci ani şi doi băieţi de trei şi cinci ani. Toţi sunt în stare stabilă, a precizat pentru AFP spitalul local Santo Antonio.

Bebelușii, închiși cu cheia

O angajată a creşei a relatat pentru cotidianul Folha de Sao Paulo că a închis cu cheia sala unde se aflau bebeluşii pentru a-i proteja de atacator.

Noul atac survenit într-o instituţie de educaţie din Brazilia a creat o emoţie puternică în întreaga ţară. Preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor, condamnând acest gest "monstruos".

"Nu există durere mai mare pentru o familie decât să-şi piardă copiii sau nepoţii, mai ales într-un act de violenţă împotriva unor copii nevinovaţi şi fără apărare", a transmis şeful statului pe Twitter.

Atacurile în şcoli s-au înmulţit în ultimii ani în Brazilia. În noiembrie, un adolescent de 16 ani a omorât patru persoane în două şcoli din Aracruz, în statul sud-estic Espirito Santo. Săptămâna trecută, o profesoară de 71 de ani a fost ucisă cu cuţitul de un elev de 13 ani la Sao Paulo (sud-est), oraşul cel mai populat şi capitala economică a Braziliei.

În 2017 o altă tragedie s-a produs într-o grădiniţă din Minas Gerais (sud-est), unde nouă copii şi o educatoare au murit şi alte câteva zeci de copii au fost răniţi după ce un bărbat a incendiat clădirea.

Cel mai sângeros atac a fost cel din 2011, când un fost elev al unei şcoli primare a omorât 12 copii şi apoi s-a sinucis cu o armă de foc, într-un cartier popular din Rio de Janeiro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.