Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

4 februarie - Ziua mondială de luptă împotriva cancerului. Tema din 2021: 'Împreună, toate acţiunile noastre contează'

cancer de san

În fiecare an în ziua de 4 februarie este marcată anual Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, prin care se doreşte creşterea gradului de informare cu privire la problemele cauzate de această boală nemiloasă, dar şi de promovare a celor mai noi tratamente de prevenire, respectiv, combatere.

Tema anului 2021 este „Împreună, toate acţiunile noastre contează (Together, all our actions matter)”. Anul acesta se încheie seria de trei ani a Campaniei „Eu sunt și voi face (I Am and I Will)”, potrivit basilica.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu vrea susținere totală pentru Liviu Dragnea: Este foarte important pentru el să-i scrieți!

„Acest an demonstrează că acţiunile noastre au impact asupra tuturor celor din jur – din vecinătate, din comunitate şi din oraşe. Acum, mai mult ca oricând, acţiunile noastre au ecou peste graniţe şi dincolo de oceane. Acest an este o aducere aminte a puterii cooperării între oameni şi a acţiunii colective”.

„Când alegem să acţionăm împreună, putem obţine ceea ce ne dorim: o lume mai sănătoasă, mai luminoasă, fără cancer. Împreună, toate acţiunile noastre contează”, se menţionează pe site-ul worldcancerday.org.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată în România încă din anul 2015.

Biserica Ortodoxă Română şi lupta împotriva cancerului

Două centre importante de îngrijiri paliative funcţionează în Bucureşti şi Cluj, ambele fiind ocrotite de Sfântul Ierarh Nectarie, renumit pentru ajutorul celor oferit persoanelor care suferă de această boală.

Bucureşti

Inaugurat în anul 2012 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Centrul de Îngrijiri Paliative din capitală este o unitate spitalicească aflată sub egida Fundației Bucuria Ajutorului a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Centrul furnizează servicii de îngrijire medicală paliativă pentru pacienţii adulţi cu afecţiuni oncologice în stadiu terminal. Anual, hospice-ul Sfântul Nectarie oferă servicii gratuite de spitalizare continuă pentru aproximativ 500 de pacienţi diagnosticați cu afecțiuni oncologice în stadiu terminal.

De asemenea, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat câţiva ani, până în primăvara anului 2020, o Campanie de „Prevenţie şi depistare a cancerului de col uterin”.

Voluntarii îi vizitează şi le aduc daruri cu diferite ocazii şi persoanele internate la Centrul „Sfântul Nectarie”.

Beneficiarii Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” sunt şi în atenţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul Daniel în vizită la pacienţii Centrului Sf. Nectarie

Cluj

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului. A fost inițiat în 2009 de Episcopul vicar Vasile Someşanul, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania.

Construcţia aşezământului a fost continuată şi finalizată în timpul Mitropolitului Andrei al Clujului. Centrul a fost sfinţit și inaugurat în 9 noiembrie 2012, în ziua de prăznuire a Sfântului Nectarie.

Alte acţiuni la nivelul Patriarhiei Române pentru pacienţii oncologici sunt disponibile aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.