Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

4 nave de război NATO au intrat în portul Helsinki

ziare.com
nave rusesti

Patru nave din statele membre NATO SUA, Germania și Franța, au intrat în portul capitalei finlandeze, scrie publicația locală Yle.

Navele au ajuns în Helsinki după ce au participat la exerciții în Marea Baltică. Ministrul Apărării Antti Kaikkonen a declarat că vizita a fost convenită înainte ca Finlanda să decidă să solicite aderarea la NATO, dar prezența acestor nave aliate în apele teritoriale finlandeze a fost un semnal puternic.

Cu o zi înainte, Ministerul finlandez al Apărării a anunțat o creștere a numărului de exerciții militare planificate cu opt până la 20 până la sfârșitul lui 2022, pe fondul unei „fereastră de incertitudine” asupra cererii țării de aderare la NATO.

„În procesul de examinare a cererii noastre, vom consolida cooperarea cu partenerii. Acest lucru se reflectă în faptul că ne vom instrui mai mult cu cei mai apropiați parteneri, iar în următoarele luni vor fi vizite mai apropiate... Acesta este un semnal clar de sprijin pentru Finlanda și, de asemenea, ne întărește capacitățile de apărare”, a spus Antti Kaikkonen.

Se va aminti că Finlanda și Suedia au solicitat oficial să adere la NATO pe 18 mai. Pentru Helsinki, aceasta marchează sfârșitul multor decenii, iar pentru Suedia, a mai mult de două secole de neutralitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.