Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

40 de cadre medicale din România au participat la o videoconferinţă cu China, pe tema tratamentelor pentru COVID-19

Twitter
covid 19 coronavirus

Un număr de 40 de cadre medicale de la 40 de spitale din România au participat, joi, la o videoconferinţă susţinută de doi experţi medicali care activează în spitale de primă linie din China, informează un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Maramureş, remis AGERPRES.

La întrebările medicilor români au răspuns doi experţi clinici din Shanghai: profesorul Qiu Zhongmin, conducător de doctorat şi director al Departamentului de Medicină de Îngrijire Pulmonară şi Critică din cadrul Spitalului Universitar Tongji, respectiv profesorul asociat Shen Yinzhong, medic şef al Departamentului de Infecţie şi Imunologie şi director al Departamentului Medical din cadrul Centrului Clinic de Sănătate Publică din Shanghai, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Sorina Pintea și Mircea Beuran nu mai ies din casă pentru control judiciar, pentru a fi protejați de COVID-19

Aceştia au răspuns la toate întrebările adresate de medicii din România pe tema tratării pacienţilor depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Toate unităţile medicale participante au avut ocazia de a pregăti în prealabil întrebări pentru cei doi experţi clinici chinezi.

Trei spitale din municipiul Baia Mare, aflate în prima linie a combaterii pandemiei, respectiv Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) au fost reprezentate la videoconferinţă de către cadre medicale.

Citește și: Ultimă oră! Iohannis: ‘O majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste’

Videoconferinţa a fost posibilă în urma unei acţiuni demarate în plan local, la iniţiativa Consiliului Judeţean Maramureş, a Primăriei municipiului Baia Mare, dar şi a Filialei Maramureş a Camerei de Comerţ şi Industrie România - China, care au contactat Ambasada Chinei în România, solicitând iniţial acest tip de sprijin pentru medicii maramureşeni.

Acest fapt a fost subliniat chiar în debutul videoconferinţei, când ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Jiang Yu, a salutat prezenţa la întâlnire a primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, dar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, precizează comunicatul menţionat.

Citește și: Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență. Guvernului i-au fost impuse condiții

"Apreciez buna colaborare pe care am avut-o în tot acest timp cu primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, dar şi faptul că interesul oraşului Baia Mare şi al judeţului Maramureş au primat în toate acţiunile pe care le-am dezvoltat împreună, ca parteneri, şi îi doresc putere de muncă şi sănătate în continuare. Prin acţiuni conjugate la nivel judeţean, indiferent de culoarea politică, am reuşit ca, până acum, să reducem impactul acestei epidemii în judeţul Maramureş. În aceste clipe, politica trebuie să tacă, pentru că, înainte de toate suntem maramureşeni, suntem români", a declarat Gabriel Zetea.

Conform comunicatului CJ Maramureş, medicii care au luat parte la videoconferinţă au felicitat iniţiativa autorităţilor locale şi a Filialei Maramureş a Camerei de Comerţ şi Industrie România - China, apreciind utilitatea informaţiilor transmise de cei doi medici chinezi, care au tratat pacienţi chiar în epicentrul pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.