Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

400 de deputați ruși, inclusiv Viaceslav Volodin, au votat un proiect care interzice propaganda LGBT: 'Trebuie să ne apărăm copiii'

duma-rusia

Duma de Stat a adoptat joi în primă lectură un proiect de lege privind interzicerea promovării relațiilor sexuale netradiționale în Rusia, inclusiv în mass-media, internet, publicitate, literatură și cinema, scrie TASS, potrivit Rador.

Autori ai proiectului de lege privind interzicerea propagandei LGBT s-au declarat aproximativ 400 de deputați ai Dumei de Stat, inclusiv președintele camerei inferioare, Viaceslav Volodin. Documentul prevede interzicerea propagandei relațiilor netradiționale, a pedofiliei, precum și interzicerea difuzării de informații despre comunitatea LGBT. Sunt interzise şi îndemnurile la schimbarea sexului în rândul adolescenților pe internet, mass-media, cărți, servicii audiovizuale, cinema și publicitate.

Amendamentele corespunzătoare sunt propuse pentru a fi aduse la legile federale privind "informaţiile, tehnologiile informaţiilor şi protecţia informaţiilor", "mass-media", "protecţia copiilor de informaţiile care dăunează sănătăţii şi dezvoltării acestora", "publicitate" şi "sprijinirea de stat a cinematografiei ruse". Documentul prevede, de asemenea, introducerea unui mecanism care limitează accesul copiilor la ascultarea sau vizualizarea informațiilor LGBT prin serviciile plătite.

După cum se subliniază în nota explicativă, mecanismul va permite limitarea accesului copiilor la informaţii radio-tv interzise pentru aceştia, vizualizarea şi ascultarea cărora este posibilă în regim cu plată. Astfel, se stabileşte cerința introducerii unor coduri sau a efectuării unor paşi pentru confirmarea vârstei utilizatorului.

După cum a subliniat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, decizia de interzicere a propagandei LGBT este luată exclusiv în interesul Rusiei și al rușilor. "Avem tradiții, avem conștiință, avem înțelegerea că trebuie să ne gândim la copii, familii, țară, să salvăm ceea ce ne-au transmis părinții noștri. În lume se petrece o mare tragedie. Aceasta este impusă, de aceea noi trebuie să facem totul pentru a ne proteja copiii, pe cei care vor să ducă o viață normală. Restul este păcat, sodomie, întuneric, iar ţara noastră luptă împotriva acestora" - a declarat Volodin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.