Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

45 de intervenţii ale jandarmilor prahoveni într-o săptămână, pentru îndepărtarea urşilor

urs violent

Jandarmii prahoveni au avut, în ultima săptămână, 45 de intervenţii pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, cele mai multe dintre ele derulându-se în staţiunea Buşteni, aflată pe Valea Prahovei.

Conform datelor transmise, luni, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova la solicitarea Agerpres, în perioada menţionată jandarmii au avut 13 intervenţii generate de prezenţa urşilor în oraşul Buşteni, câte 5 intervenţii în staţiunea Sinaia şi în localitatea Măneciu, câte trei intervenţii în staţiunea Azuga şi în localitatea Cornu, câte două astfel de acţiuni la Poiana Ţapului, Telega, Vărbilău, Vălenii de Munte şi Ştefeşti şi câte o intervenţie la Bălţeşti, Băicoi, Cheia, Gura Vitioarei, Cosminele, Cocorăşii Mislii, Breaza şi Bătrâni.

"Intervenţiile au fost solicitate pe stradă (spaţiu public) - 30 şi în curţi/grădini (spaţiu privat) - 15. Nu au fost situaţii de relocare a animalului sălbatic (urs) cu ocazia intervenţiilor la care s-a participat", arată sursa citată.

Cele mai multe solicitări au fost în ultima perioadă pentru staţiunea Buşteni. Primarul Mircea Corbu a declarat, pentru Agerpres, că la nivelul oraşului este în curs de testare un sistem pentru îndepărtarea urşilor cu ajutorul unor dispozitive cu laser şi ultrasunete, care au fost montate în zona cimitirului, a pârtiei şi a Mănăstirii Caraiman.

În acest an, au fost obţinute aprobări pentru relocarea a cinci urşi din Buşteni, însă animalele nu au fost încă prinse, a mai precizat edilul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.