Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

46 de companii au fost exceptate de la plata unor certificate verzi, din 2015 până în prezent

ministerul economiei

Un număr de 46 de companii au fost exceptate de la plata unei părți din numărul de certificate verzi aferent cotei obligatorii, începând din 2015 până în prezent, informează Ministerul Economiei, printr-un comunicat remis, luni, Agerpres. "Companiile, din domeniile IMM și mari societăți, au primit Acorduri pentru exceptare de la plata unei părți din numărul de certificate verzi aferent cotei obligatorii", se menționează în comunicat.

Printre aceste companii se numără Alro Slatina, ArcelorMittal Galați, Rompetrol Rafinare, OMV Petrom (Rafinăria Petrobrazi), Azomureș, Chimcomplex Borzești, Lafarge Ciment Romania, Carpat Cement Holding și Holcim România. Conform Hotărârii nr. 495/2014 pentru instituirea acestei scheme de ajutor de stat, obiectivul acestei măsuri este exceptarea de la plată a unui procent din cantitatea de energie electrică livrată consumatorilor industriali electro-intensivi, cu respectarea reglementărilor europene incidente, respectiv "Orientările privind ajutoarele pentru mediu și energie pentru perioada 2014-2020", elaborate de Comisia Europeană.

Autoritatea responsabilă de administrarea schemei de ajutor de stat este Ministerul Economiei. Prevederile Hotărârii se aplică întreprinderilor din sectoarele expuse riscului de a-și pierde competitivitatea, din cauza finanțării sprijinului acordat energiei din surse regenerabile, risc datorat electrointensivității beneficiarului și expunerii la comerțul internațional. Ajutorul de stat se acordă cu condiția ca beneficiarii ajutorului să plătească cel puțin 15% din numărul certificatelor verzi aferente cotei obligatorii, fără reducerea acordată prin prezenta schemă de exceptare.

În funcție de electro-intensitatea întreprinderilor, beneficiarii vor plăti: 15% din cota aferentă în cazul unei electro-intensități mai mari de 20%; 40% în cazul unei electro-intensități cuprinse între 10-20%; 60% în cazul unei electro-intensități cuprinse între 5-10%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.