Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 ani de trădări în interes naţional

sigla_unpr

Uniunea Naţională pentru Progresul României marchează vineri cinci ani de la înfiinţare. 20.000 de membri ai formaţiunii vor participa la manifestările organizate în Piaţa Obor din Capitală, în 'patria' secretarului general Neculai Onţanu.

''La 1 mai 2015, Uniunea Naţională pentru Progresul României împlineşte cinci ani de la înfiinţare. Vineri, începând cu ora 10,00, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, va participa, alături de conducerea partidului şi de 20.000 de membri ai formaţiunii veniţi din toată ţara, la manifestările organizate în Piaţa Obor din sectorul 2 al Capitalei, cu prilejul manifestărilor'', a anunţat Biroul de presă al partidului. Discursurile politice vor fi urmate de un program artistic.

Uniunea Naţională pentru Progresul României, formaţiune politică înfiinţată de Gabriel Oprea, a fost lansată oficial în ziua de 1 mai 2010.

UNPR este, potrivit statutului, o construcţie politică de centru-stânga, care are drept obiectiv promovarea unei guvernări progresiste şi asigurarea stabilităţii politice pe termen lung. Uniunea Naţională pentru Progresul României se prezintă ca un partid mobil şi pragmatic, o stângă adaptată transformărilor sociale. Potrivit statutului partidului, membrii UNPR sunt adepţii consensului politic cu privire la marile teme de interes naţional.

UNPR a avut iniţial scopul de a forma o majoritate în Parlament pentru sprijinirea Guvernului Boc, prin dislocarea unor parlamentari de la PSD şi PNL. Ulterior, după căderea Guvernului MRU, UNPR a aderat la USL. De la alegerile din 2012 şi până în prezent, UNPR a reuşit să-şi tripleze numărul de parlamentari, 'înghiţind' aproape în totalitate grupul PPDD şi atrăgând aleşi de la alte formaţiuni. Deşi au fost susţinători fervenţi ai lu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, 'progresiştii' afirmă în prezent o susţinere totală faţă de Klaus Iohannis, bineînţeles,  în interes naţional. Astfel, la o eventuală cădere a Guvernului Ponta, nu ar fi nicio mirare ca UNPR să susţină PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.