Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 sfaturi despre cum să începi anul 2022 în tranzacționarea cu criptomonede

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Nu contează cât de experimentat sunteți în tranzacționare, deoarece nu se poate face nimic pentru a proteja o persoană împotriva forței fluctuațiilor de preț ale criptomonedelor. În prezent, volatilitatea bitcoin ( BTC ), măsura standard pentru fluctuațiile zilnice, este de 64% anualizat. Ca o comparație, aceeași măsură pentru S&P 500 este de 17%, în timp ce specificația de volatilitate pentru țițeiul WTI este de 54%.

Cu toate acestea, este posibil să se evite impactul psihologic al unei fluctuații neașteptate de 25% a prețului pe zi, urmând cinci reguli de bază. Din fericire, aceste tactici nu necesită instrumente avansate sau sume mari de bani pentru a le păstra în perioadele de volatilitate ridicată, conform cointelegraph.com

Planificați să vă abțineți de la retragerea banilor în mai puțin de 2 ani

Să presupunem că aveți 5.000 USD de investit, dar există o posibilitate bună să aveți nevoie de cel puțin 2.000 USD din această sumă în decurs de 12 luni pentru călătorii sau întreținerea mașinii sau alte sarcini.

Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să faceți o alocare de 100% în cripto, deoarece s-ar putea să fie nevoie să vă vindeți poziția în cel mai rău moment vreodată, poate la un ciclu de jos. Chiar dacă intenționați să utilizați încasările în fonduri de finanțare descentralizată (DeFi), există întotdeauna riscul de pierderi din depreciere sau hack-uri care compromit accesul la fonduri.

Pe scurt, orice fonduri alocate criptomonedelor ar trebui să aibă o perioadă de investire de doi ani.

Întotdeauna calculați în medie

Chiar și comercianții profesioniști sunt măturați de frica de a pierde afară (FOMO), cedând la o urgență de a construi o poziție cât mai repede posibil. Dar, dacă toată lumea obține în mod constant randamente de 50% și mai mari și chiar și monedele meme afișează randamente stelare, cum poți să stai deoparte și să privești pur și simplu?

Strategia DCA constă în cumpărarea aceleiași sume de dolari în fiecare săptămână sau lună, indiferent de mișcările pieței; de exemplu, cumpărând 200 USD în fiecare luni după-amiază timp de un an, elimină anxietatea și presiunea cauzate de nevoia constantă de a decide dacă să adaugi o poziție.

Evitați să cumpărați toate pozițiile în mai puțin de trei sau patru săptămâni cu orice preț. Amintiți-vă, rata de adopție cripto este încă la început.

Nu folosiți prea mulți indicatori atunci când efectuați analize

Există nenumărați indicatori tehnici, inclusiv media mobilă, nivelurile de retragere Fibonacci, benzile Bollinger, indicele de mișcare direcțională, Norul Ichimoku, SAR parabolic, indicele de putere relativă și multe altele. Dacă considerați că fiecare are mai multe setări, există posibilități infinite de urmărire a acestor indicatori.

Cei mai buni comercianți au suficientă experiență pentru a ști că citirea corectă a pieței este mai importantă decât alegerea celui mai bun indicator. Unii preferă să urmărească corelațiile cu piețele tradiționale, în timp ce alții se concentrează exclusiv pe graficele prețurilor cripto. Aici nu există bine și rău, cu excepția încercării de a urmări cinci indicatori diferiți simultan.

Piețele sunt dinamice, iar în cripto, acest lucru este valabil mai ales având în vedere cât de repede se schimbă lucrurile.

Învață când să te dai deoparte

În cele din urmă, veți citi incorect piața în timp ce găsiți fonduri sau sezoane altcoin. Fiecare comerciant greșește uneori și nu este nevoie să compensezi prin creșterea imediată a mărimii pariului pentru a recupera pierderile. Acesta este exact opusul a ceea ce ar trebui să facă cineva.

Ori de câte ori prinzi o „pauză proastă”, dă-te deoparte pentru câteva zile. Impactul psihologic al pierderilor este o povară grea și vă va afecta negativ capacitatea de a gândi clar. Chiar dacă apare o oportunitate clară, lăsați-o să alunece. Mergeți la o plimbare sau încercați să vă organizați viața în afară de tranzacționare.

Comercianții cu adevărat de succes nu sunt cei mai talentați, ci cei care supraviețuiesc cel mai mult.

Continuați să investiți în câștiguri

Aceasta ar putea fi cea mai grea lecție dintre toate, deoarece investitorii au tendința naturală de a obține profit din pozițiile noastre câștigătoare. După cum s-a discutat anterior, volatilitatea pieței cripto este extrem de ridicată, așa că urmărirea unui câștig de 30% nu va acoperi pierderile anterioare (sau viitoare).

În loc să vândă câștigători, comercianții ar trebui să cumpere mai mulți dintre aceștia. Desigur, nu ar trebui să neglijăm datele pieței sau sentimentul general, dar dacă așteptările tale rămân optimiste, atunci ia în considerare adăugarea poziției până când piața generală semnalează o formă de slăbiciune.

În cele din urmă, cineva va obține un câștig de 300% sau 500% fiind curajos și păstrând pozițiile cele mai profitabile. Acestea sunt randamentele la care te așteptai când intri pe o piață atât de riscantă, așa că nu-ți fie teamă când apar.

Fiecare regulă este menită să fie încălcată

Dacă ar fi existat o foaie de parcurs pentru succesul tranzacționării cu criptomonede, mulți oameni ar fi găsit-o după mulți ani, iar randamentele s-ar estompa rapid. De aceea ar trebui să fii mereu gata să-ți încalci propriile reguli din când în când.

Nu urmați orbește sfaturile de investiții de la influenți sau manageri de bani experimentați. Fiecare are propriul apetit pentru risc și capacitatea de a adăuga poziții după un eșec neașteptat. Dar, mai important, asigură-te că ai grijă de tine pe parcurs!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.