Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

50.000 de soldaţi şi poliţişti asigură securitatea alegerilor prezidenţiale din Nicaragua

Peste 50.000 de soldaţi, poliţişti şi agenţi vor fi desfăşuraţi în Nicaragua pentru a asigura securitatea la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie, când actualul preşedinte, Daniel Ortega, va candida pentru un al patrulea mandat, în tandem cu soţia sa, Rosario Murillo, pentru funcţia de vicepreşedinte, scrutin calificat drept ''farsă'' de către opoziţie, relatează marţi AFP, potrivit agerpres.

Această desfăşurare de forţe, înainte şi în timpul operaţiunilor de vot, va avea drept scop garantarea ''celor mai bune condiţii de securitate'', a declarat presei şeful forţelor armate, generalul Julio César Avilés.

Citeşte şi: Stat Islamic preia controlul într-un oraş cheie din Irak

Un număr de 10.000 de soldaţi vor fi însărcinaţi cu protecţia şi transportul materialelor electorale (urne, buletine de vot etc.) în toată ţara. De asemenea, 13.000 de poliţişti şi 30.600 de voluntari vor fi desfăşuraţi pentru a asigura securitatea în interiorul şi în împrejurimile celor 4.308 secţii de votare, a precizat directoarea poliţiei, Aminta Granera.

În total, circa 3,8 milioane de alegători vor fi chemaţi la urne pentru alegerea preşedintelui şi a vicepreşedintelui, precum şi a 90 de deputaţi naţionali şi a 20 de deputaţi în parlamentul Americii Centrale, pentru un mandat de cinci ani.

Citeşte şi: Doi imami marocani au fost ARESTAŢI în Spania

Scrutinul din 6 noiembrie, calificat drept ''farsă'' de către opoziţie, suscită nelinişti până la Washington, din cauza absenţei de observatori internaţionali şi a unei opoziţii reale faţă de Ortega, candidat sub stindardul Frontului Sandinist de Eliberare Naţională (FSLN, de stânga).

Potrivit opoziţiei din Nicaragua, votul nu vizează decât să-i ofere un al patrulea mandat lui Ortega, preşedinte între 1985 şi 1990, apoi reales în 2006 şi în 2011.

Citeşte şi: Turcia în ALERTĂ: Explozie în Antalya / FOTO & VIDEO

Un sondaj publicat la jumătatea lui octombrie arată că Daniel Ortega (70 de ani), fost luptător de gherilă, este creditat cu 64,2% din voturi. Pentru 72,8% dintre persoanele intervievate, apelul la absenteism lansat de opoziţie ''nu are importanţă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.