Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

50 de ani de la descoperirea ocrotitorilor Episcopiei Tulcii

basilica.ro
carte carti educatie casa memoriala

În Episcopia Tulcii a început sărbătoarea Sfinților Zotic, Atal, Camasie și Filip, ocrotirii eparhiei. Anul acesta se împlinesc cinci decenii de la descoperirea lor la Niculițel, în județul Tulcea. Patriarhul Daniel va transmite un mesaj  care va fi citit la Sfânta Liturghie oficiată vineri la Niculițel de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, conform basilica.ro

În după amiaza zilei de joi, la mănăstirea Cocoș, care adăpostește moaștele celor patru martiri, Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat slujba Vecerniei cu Litie și Priveghere, după care raclele au fost depuse în martirionul de la bazilica din Niculițel, locul descoperirii lor.

Vineri, raclele cu sfintele moaște vor fi așezate la închinare la Niculițel, unde Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfițitul Părinte Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului îi va avea alături pe Părintele Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos și pe Părintele Episcop Visarion al Tulcii.

În cadrul Sfintei Liturghii va fi citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel transmis cu această ocazie Episcopiei Tulcii și intitulat „Martirii lui Hristos – izvor și lumină și sfințenie peste veacuri – 50 de ani de la descoperirea moaștelor Sfinților Mucenici Zotikos, Attalos, Kamasis și Filippos”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.