Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

50 de străini, au încercat să treacă ilegal frontiera din România, ascunși într-un TIR cu electrocasnice

graiul.ro
Vama Petea

50 de cetăţeni din India, Pakistan și Bangladesh au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria ascunși într-un TIR care transporta electrocasnice. Aceștia au fost prinși de polițiștii de frontieră din vama Petea.

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-au prezentat luni seara pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară doi cetăţeni români, unul de 52 de ani, iar celălalt în vârstă de 26 de ani, cu un TIR înmatriculat în România. TIR-ul era încărcat, conform documentelor de însoțire a mărfii, cu produse electrocasnice care urmau să ajungă în Anglia.

În urma controlului, polițiștii au descoperit în compartimentul pentru marfă al autotrenului, ascunşi printre produse, 50 de cetăţeni străini.

Este vorba de cetăţeni din India (22 dintre ei), Pakistan (10 persoane) și Bangladesh (18 persoane) cu vârste cuprinse între 22 și 58 de ani. Dintre ei, șapte sunt solicitanți ai statutului de azilant în România, iar 31 au avize de muncă în țara noastră.

Toți au declarat că intenționau să ajungă în Austria.

La primele verificări, șoferul TIR-ului, în vârstă de 52 de ani, a declarat că a fost sunat de celălalt bărbat, care i-a propus ca, în schimbul unei sume de bani, să preia un camion pe care să îl conducă până în Austria. Astfel, bărbatul de 52 de ani a preluat TIR-ul cu care s-a prezentat la o firmă din Satu Mare, de unde a încărcat produse electrocasnice și apoi a staționat într-o parcare din Satu Mare, conform Mediafax.

În cursul serii, în timp ce se afla în parcare, cel de-al doilea cetățean român, împreună cu un alt român de 47 de ani, au încărcat în mijlocul de transport, printre produsele electronice, cei 50 de cetățeni străini, cu scopul de a-i transporta, ilegal, din România până în Austria, contra unor sume de bani.

Polițiștii fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei 50 de cetățeni străini și pentru trafic de migranți pentru cei trei cetățeni români. Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca procurorul de caz să dispună asupra lor măsurile legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.