Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

500 de studenţi şi profesori, ostatici la o şcoală militară. UPDATE

terorist

Bărbaţi înarmaţi au luat ostatici marţi sute de studenţi şi profesori într-o şcoală militară din oraşul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, au afirmat oficiali militari, relatează Reuters şi AFP.

Un jurnalist Reuters aflat la faţa locului a afirmat că a auzit focuri de armă din interiorul şcolii în timp ce militari au înconjurat clădirea.

Oficiali militari au declarat că cel puţin şase bărbaţi înarmaţi au intrat în Şcoala Publică Militară. Se crede că în interiorul clădirii s-ar afla circa 500 de studenţi şi profesori, notează Reuters.

Potrivit AFP, bărbaţii îmbrăcaţi în uniforme militare au intrat în şcoală şi au deschis focul. Atacul a fost imediat revendicat de o facţiune a talibanilor pakistanezi.

UPDATE: Douăsprezece persoane au fost ucise şi 40 au fost rănite în atacul comis de talibani în şcoala militară din oraşul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, au informat surse spitaliceşti, relatează Reuters.

Un profesor a afirmat că atacatorii au intrat în şcoală în timp ce aveau loc examene.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor Muhammad Umar Khorasani a declarat pentru Reuters că gruparea sa este responsabilă pentru atac. 'Atacatorii noştri sinucigaşi au intrat în şcoală, ei au primit ordine să nu-i rănească pe copii, însă să vizeze personalul militar', a afirmat el.

'Este un atac care reprezintă o răzbunare pentru ofensiva armatei din Waziristanul de nord', a afirmat el, referindu-se la o ofensivă a armatei împotriva talibanilor care început în luna iunie.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.