Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

50.000 de dolari pe lună plătește Ambasada României la Washington pentru lobby: a angajat o mare casă de avocatură

Radu Pop
www.facebook.com
andrei muraru joe biden

Ambasada României în Statele Unite, sub semnătura ambasadorului Andrei Muraru (foto stânga), a contractat serviciile uneia dintre cele mai mari case de avocatură din lume, firma americană Arnold & Porter Kaye Scholer LLP („Arnold & Porter″), aceasta urmând să ofere sprijin în „implementarea agendei″ misiunii diplomatice românești la Washington, informează profit.ro.

Potrivit documentului prin care a fost parafată înțelegerea, analizat de Profit.ro, aceasta are o durată inițială de 6 luni, cu posibilitate de prelungire.

Cei de la Arnold & Porter, companie cu venituri anuale de peste 1 miliard de dolari și aproape 1.000 de avocați, vor oferi ″consultanță strategică și sprijin Ambasadei României în implementarea agendei sale la Washington, cu accent pe zone-cheie ale cooperării SUA-România, cum ar fi buna guvernare, democrația, supremația legii și statul de drept, educația, știința, cercetarea, tehnologia și contactele interpersonale″.

Firma americană, înființată în 1946, precizează că, în cadrul activității sale de consiliere a ambasadei românești, s-ar putea angaja în ″activități politice, care ar putea include, însă fără a se limita la, stabilirea de contacte cu oficiali ai Guvernului SUA″.

50.000 $ pe lună pentru serviciile oferite

Onorariul fix convenit între Arnold & Porter și ambasadă este de 50.000 de dolari pe lună, cu posibilitate de ajustare în viitor, inclusiv în cazul extinderii înțelegerii. La acesta se vor adăuga onorariile individuale ale avocaților, consultanților și altor profesioniști ai firmei americane, pentru munca efectivă prestată în beneficiul misiunii diplomatice românești, tarifată la oră. Documentul nu menționeză cuantumul tarifelor orare respective. De asemenea, ambasada României la Washington le va rambursa oamenilor de la Arnold & Porter toate eventualele costuri de transport, cazare, masă, expedieri poștale, procesare de date sau generare de documente apărute în cursul activității lor în folosul clientului instituțional român. Facturile vor fi trimise lunar și vor avea un termen de plată de 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.