Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

53.000 de militari ruși, menținuți la frontiera cu Ucraina

rusia armata

Rusia continua sa mentina la frontiera cu Ucraina aproximativ 53.000 de militari, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Nationala si Aparare al Ucrainei (SNBO), Oleksandr Turcinov, la postul Telekanal 24, informeaza miercuri agentia de presa Unian.

'De-a lungul frontierei noastre se mentine o concentrare de trupe care în decurs de jumatate de an nu s-a modificat: e vorba de circa 50 de batalioane tactice, iar numarul acestei formatiuni este de aproximativ 53.000 de militari', a declarat Turcinov.

În afara de aceasta, potrivit secretarului SNBO, si pe teritoriul regiunii Donbas, aflata sub controlul rebelilor separatisti, se afla militari rusi.

Oleksandr Turcinov a atentionat, de asemenea, ca amenintarea unei ofensive rusesti asupra teritoriului ucrainean se mentine. În acest context, secretarul SNBO a subliniat ca armata ucraineana trebuie sa fie pregatita sa respinga o posibila ofensiva si a amintit despre importanta activitatii diplomatice.

Potrivit secretarului SNBO, 'Putin nu mai are niciun atu, nu-si mai poate ascunde infractiunile în spatele unor lozinci politice', acuzând ca Ucraina nu-si îndeplineste acordurile de la Minsk.

În opinia lui Turcinov, la ora actuala Rusia încearca sa negocieze cu Occidentul, se pregateste pentru 'încercarea de a initia negocieri cu SUA', care vor avea loc în timpul Adunarii Generale a ONU de la New York.

Rusia infirma în mod consecvent implicarea în conflictul din estul separatist al Ucrainei.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.