Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

53 de migranţi din America Centrală au fost descoperiţi într-un camion, încercând să tranziteze Mexicul

refugiati la granita romaniei in camion

Cincizeci şi trei de migranţi din America Centrală înghesuiţi într-un camion au fost salvaţi duminică în Mexic după ce au fost descoperiţi de o patrulă a poliţiei la Villahermosa, în statul Tabasco (sud-est), au anunţat autorităţile locale, informează luni AFP.

În total, 28 de copii şi 25 de adulţi, dintre care 6 femei şi 19 bărbaţi, au fost descoperiţi, venind din America Centrală şi în special din Honduras, precizează un comunicat al Secretariatului pentru Securitate Publică al statului Tabasco.

Migranţii au declarat că au suferit de lipsă de aer şi de apă şi "nu ştiau de cât timp erau închişi". Autorităţile locale au sesizat Institutul Naţional pentru Imigranţi pentru a determina situaţia lor legală.

Vezi și: Iritare la Sarajevo: Ministrul securității din Bosnia refuză transformarea țării în 'hotspot' pentru refugiați

Peste 500.000 de oameni traversează în fiecare an ilegal frontiera de sud a Mexicului, pentru a încerca apoi să ajungă în SUA, potrivit cifrelor ONU. Mulţi dintre ei fug din calea violenţei şi sărăciei din Guatemala, Salvador sau Honduras. În timpul traversării lor spre Mexic, ei sunt adesea victime ale bandelor criminale şi traficanţilor de fiinţe umane.

La sfârşitul lui martie, o caravană de migranţi din America Centrală a atras atenţia comunităţii internaţionale, în timp ce preşedintele american Donald Trump le-a cerut autorităţilor mexicane să-i oprească şi a trimis chiar militari la frontieră, pentru a-i bloca acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.