Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

54 de civili ucişi în urma raidurilor ruseşti în Siria

explozie Siria

Cel puţin 54 de civili, între care 15 copii, au fost ucişi în decurs de 24 de ore în atacuri ruseşti asupra zonelor controlate de gruparea Statul Islamic (SI) şi rebeliunea din Siria, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP. Potrivit acestui bilanţ stabilit joi, 29 de civili, între care trei copii şi nouă femei, şi-au pierdut viaţa în raiduri lansate în mai multe localităţi controlate de SI în provincia Deir Ezzor (est) şi în cartierul din oraşul cu acelaşi nume. Atacurile s-au soldat cu zeci de răniţi, potrivit ong-ului.

SI, care controlează zone întinse din teritoriul Siriei, încearcă de peste un an să cucerească provincia petrolieră Deir Ezzor, unde regimul menţine controlul în 40% din oraş precum şi aeroportul. Totodată, 15 civili, între care cinci fraţi, au fost ucişi de aviaţia rusă care a vizat oraşul Al-Bab, bastion al SI în provincia Alep şi în împrejurimi. Situat la 30 km sud de graniţa turcă, Al-Bab a căzut în mâinile rebelilor în iulie 2012, apoi sub controlul SI, în noiembrie 2013. Susţinută de aliatul său rus, armata regimului se află, potrivit OSDO, la 8 km de Al-Bab, unul din principalele fief-uri ale organizaţiei ultraradicale în această provincie.

În centrul ţării, 10 civili, între care şapte copii, au fost ucişi în atacuri ruseşti, în majoritate în Ghanto, localitate controlată de rebelii islamişti în provincia Homs. Rusia a lansat o intensă campanie de bombardamente în Siria de la 30 septembrie 2015 pentru a venit în ajutorul regimului aliatului său Bashar al-Assad, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.