Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 sunt aşteptate să sosească în Filipine în primul trimestru al anului

pinoyfactsandtrivia.wordpress.com
filipine

Cel puţin 5,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 sunt aşteptate să sosească în Filipine în primul trimestru al anului, a declarat duminică şeful grupului de lucru responsabil pentru lupta împotriva pandemiei în această ţară, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Această cantitate iniţială face parte din cele 9,4 milioane de doze de vaccin - produse de Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca - care urmează să fie livrate în prima jumătate a anului, a declarat Carlito Galvez, responsabilul cu achiziţiile de vaccinuri.

Galvez a precizat că a primit o scrisoare de la Aurelia Nguyen, directoarea generală a programului internaţional COVAX al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care informează guvernul filipinez cu privire la programul de transport şi volumul de doze.

Comitetele de evaluare din cadrul OMS, UNICEF şi Alianţei GAVI au acordat ţării vaccinurile după ce ţara a demonstrat că este gata să le primească, a precizat el.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

Administraţia pentru alimente şi medicamente din Filipine a aprobat utilizarea de urgenţă a ambelor vaccinuri.

Cu peste jumătate de milion de infecţii şi mai mult de 10.000 de decese asociate COVID-19, arhipelagul urmează să înceapă imunizările în luna februarie.

Ţara va primi iniţial 117.000 de doze din vaccinul Pfizer/BioNTech pe la jumătatea lunii şi între 5,5 milioane şi 9,3 milioane de doze de la AstraZeneca, a adăugat Galvez.

Guvernul îşi propune să îşi asigure 148 de milioane de doze de vaccin, pentru de a inocula 70 de milioane de persoane în acest an, sau două treimi din populaţia ţării.

Ţara şi-a asigurat, de asemenea, 25 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de Sinovac Biotech din China, primele 50.000 fiind aşteptate să sosească în luna februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.