Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

6 criterii pentru alegerea mătcilor

Apis-Donau.ro
apicultura matca

Fără o matcă de bună calitate, soarta unei familii de albine este încă de la bun început compromisă. Nu numai că nu va exista suficient puiet pentru ca familia de albine să fie puternică, dar totodată va apărea tendința de roire și totodată producția de miere nu va fi suficient de mare încât să aducă satisfacție.

Iată de ce este atât de important să depui toate eforturile necesare pentru a alege o matcă de o calitate cât mai bună. Vei observa imediat că eforturile tale îți vor fi răsplătite, iar asta deoarece familia de albine va deveni mai productivă și mai rezistentă, ceea ce sigur te va bucura.

O matcă bună are un impact major asupra performanței și sănătății coloniei, precum și în ceea ce privește producția de miere.

Atât timp cât vei alege o matcă performantă, vei avea o familie de albine sănătoase și puternice, rezistente la boli precum și productive. Prin urmare, alegerea unei mătci de bună calitate este esențială pentru apicultori. Acestora le recomandăm să urmărească oferta de matci de vanzare 2023 pe care Apis-Donau.ro a pregătit-o pentru apicultori. De aici poți cumpăra mătci de o calitate excelentă, sănătoase, puternice și productive la prețuri corecte.

Pentru a putea alege o matcă pe care să o poți folosi mai apoi pentru a obține colonii performante, trebuie să te folosești de mai multe criterii. 6 dintre cele mai importante criterii pentru alegerea mătcilor îți vor fi prezentate și ție în rândurile imediat următoare:

Proveniența

Înainte de toate, proveniența reprezintă detaliul cel mai important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când cumperi o matcă. Alege să comanzi mătci doar din surse de încredere ce oferă acces la istoria de sănătate și performanță a mătcilor comercializate.

Rasa

Apoi, rasa este la rândul său un alt detaliu pe care trebuie să îl urmărești. Recomandarea noastră este să alegi o specie de albine rezistente la frig și boli, iar astfel sigur vei evita o mulțime de probleme.

Producția de miere

Fiecare apicultor și-ar dori să înregistreze mereu noi și noi recorduri în ceea ce privește cantitatea de miere produsă de albinele sale. Prin urmare, producția de miere este un aspect de care trebuie să ții cont neapărat.

Agresivitate

Agresivitatea este un detaliu important pentru a putea lucra fără griji printre albine. Este necesar să alegi o matcă al cărei nivel de agresivitate să fie cât mai scăzut, întocmai pentru ca manevrarea ei să fie cât mai ușor de realizat.

Sănătate

Atunci când cumperi mătci pentru familiile tale de albine, asigură-te că aceasta este sănătoasă și mai ales că nu prezintă semne vizibile de boli sau paraziți. În acest fel vei avea garanția că familiile tale de albine nu se vor confrunta cu probleme pe care cel mai probabil că nu ți le dorești.

Preț

În final, prețul reprezintă un ultim detaliu de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea unei mătci pentru businessul tău în apicultură. Prețul trebuie să reflecte calitatea și performanțele mătcii pe care o cumperi și mai ales să corespundă bugetului pe care l-ai stabilit pentru această achiziție.

Ține cont de aceste 6 criterii iar astfel sigur vei reuși să alegi o matcă de bună calitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.