Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

6 morţi în Madagascar după trecerea ciclonului Enawo

madagascar litoral

Şase persoane şi-au pierdut viaţa şi 12.321 au rămas fără adăpost după trecerea prin Madagascar a ciclonului Enawo, a anunţat joi un organism guvernamental citat de Xinhua. Circa 305 locuinţe din această ţară au fost inundate, conform datelor provizorii publicate de Biroul naţional pentru gestionarea riscurilor şi catastrofelor (BNGRC).

Regiunea Analanjirofo, din estul Madagascarului, a fost cea mai afectată de trecerea ciclonului, peste 7.000 de persoane rămânând fără adăpost. Trei elevi şi-au pierdut viaţa, două şcoli au fost distruse, iar alte 11 au fost inundate, a anunţat biroul de comunicare al Ministerului Educaţiei din această ţară. Toate unităţile de învăţâmânt au fost închide miercuri şi joi, însă cursurile vor fi reluate vineri.

Capitala Antananarivo s-a aflat sub cod roşu de inundaţii şi mai multe zeci de localităţi au fost acoperite de ape. La Maroantsetra, în nordul ţării, unde Enawo a adus rafale de 300 km/h, trei persoane şi-au pierdut viaţa, printre acestea numărându-se doi copii, conform BNGRC. În prezent, ciclonul Enawo a slăbit în intensitate, iar autorităţile se aşteaptă ca acesta să părăsească joi seară zona de uscat, conform Agerpres.

Potrivit Crucii Roşii, este vorba de cel mai puternic ciclon care loveşte Madagascarul, după ciclonul Giovanna din 2012. De asemenea, acesta este cel de-al şaselea astfel de fenomen natural din sezonul ciclonic actual din Madagascar (1 noiembrie 2016 - 31 mai 2017).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.