Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

6 sfaturi de ignorat dacă vrei să te protejezi de coronavirus. Mai mult rău decât bine îți pot face

BBC
usturoi

Coronavirusul s-a răspândit în mai multe țări din întreaga lume și nu există în prezent un tratament specific cunoscut. Acest lucru a dus la apariția unor sfaturi pentru protecția împotriva coronavirusului. Multe sunt inutile, dar inofensive, în timp ce altele sunt de-a dreptul periculoase, relatează BBC.

Iată câteva dintre cele mai răspândite sfaturi distribuite online de care nu trebuie să țineți cont.

Usturoiul

O mulțime de postări care recomandă consumul de usturoi pentru a preveni infectarea cu coronavirus sunt distribuite pe rețelele sociale.

Organizația Mondială a Sănătății arată însă că, deși este „un aliment sănătos care poate avea unele proprietăți antimicrobiene”, nu există nicio dovadă că usturoiul poate proteja oamenii de noul coronavirus.

Citește și: Raed Arafat: Coronavirusul va fi foarte greu să fie oprit total sau permanent

„Minerale-minune”

Anul trecut, Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA, FDA, a avertizat cu privire la pericolele legate de „mineralele -minune”. Consumul acestui „supliment-minune” poate provoca greață, vărsături, diaree și simptome de dehidratare severă.

Dezinfectantul pentru mâini făcut în casă

Gelurile de mână pe bază de alcool conțin de obicei emolienți, ceea ce le face mai blânde pentru piele, în condițiile în care au un conținut de alcool de 60-70%. Iar vodca, prezentată drept ingredient în aceste rețete, are doar 40% alcool. Așa că mai mulți medici au fost nevoiți să lanseze apeluri la oameni, să nu se mai dezinfecteze pe mâni cu vodcă.

Argintul potabil

Susținătorii argintului coloidal susțin că poate trata tot felul de afecțiuni de sănătate, poate acționa ca un antiseptic și afirmă că ajută sistemul imunitar. Dar autoritățile din domeniul sănătății din SUA arată că nu există dovezi în acest sens. Dimpotrivă, ar putea provoca reacții adverse grave, inclusiv leziuni la rinichi, convulsii și argyria - o afecțiune care face ca pielea ta să devină albastră.

Citește și: Coronavirusul loveşte şi în tenis: Turneul de la Indian Wells (SUA) a fost anulat. Halep îşi anunţase retragerea

Să bei apă la fiecare 15 minute

Medicii spun că nu există nicio dovadă științifică în sprijinul acestei teorii. Virusurile aeriene intră în corp prin intermediul tractului respirator, atunci când inspirați. Unele dintre ele ar putea să intre în gură, dar apa potabilă nu vă ajută să scăpați de ele. Pe de altă parte, să beți apă este în general un bun sfat medical.

Să stai la căldură și să eviți înghețata

Expunerea la căldură nu este eficientă. După ce virusul a intrat în corp, nu mai poate fi distrus decât de sistemul imunitar. Iar băile și lichidele calde nu vor modifica, de fapt, temperatura corpului. Aceasta crește doar în cazul în care deja v-ați îmbolnăvit, explică Sally Bloomfield, profesoară la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.