Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

60 de replici după seismul care a cutremurat seara trecută centrul Italiei

Noaptea de miercuri spre joi a fost marcată de o serie de replici puternice după cele două cutremure cu magnitudinea de 5,5 şi, respectiv, 6,1, survenite miercuri seara în centrul Italiei, însă pe moment echipele de salvare nu au raportat decât persoane rănite uşor şi importante pagube materiale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Un bărbat de circa 70 de ani a murit însă în localitatea Tolentino, aparent în urma unui atac de cord, au anunţat în timpul nopţii carabinierii.

VIDEO Un al doilea cutremur în Italia și mai puternic 6.4 pe Richter/ UPDATE

Pe întuneric şi pe ploaie, Protecţia Civilă a ajutat sute de persoane care şi-au părăsit casele de teama cutremurului, chiar dacă mulţi alţii au preferat să rămână în maşinile proprii, speriaţi de replicile cu magnitudinea de până 4,6 care au urmat.

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), circa şaizeci de replici au fost înregistrate de la primul cutremur survenit miercuri la scurt timp după ora 17.00 GMT.

"Pagubele sunt semnificative, dar până în prezent nici o operaţiune de căutare şi salvare nu a fost iniţiată la clădirile prăbuşite", a precizat Protecţia Civilă într-un comunicat.

Citeşte şi: Peste 90 de persoane dispărute în mare, după scufundarea unei bărci pneumatice

Echipele de salvare au aşteptat lumina zilei pentru a începe să evalueze starea starea caselor şi a numeroaselor clădiri istorice din sate turistice afectate de cutremur.

Ca măsură de precauţie, şcolile din zonă au fost închise joi şi aproximativ 50 de pacienţi au fost evacuaţi din mai multe spitale. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul persoanele dintr-o rezidenţă universitară şi dintr-un cămin de bătrâni. Deţinuţii din localitatea Camerino, unii răniţi uşor sau în stare de şoc, au fost transferaţi la marea închisoare Rebbibia din Roma.

Centrul istoric al localităţii Visso, situată în apropiere de epicentru, a fost complet închis cu bariere, iar poliţia a sfătuit jurnaliştii să nu se apropie de clădiri, multe dintre ele serios afectate de cutremur.

Potrivit Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (US Geological Survey), primul cutremur cu magnitudinea de 5,5, a fost înregistrat la ora 19:10 (05:10 GMT), în apropiere de localitatea Castelsantangelo sul Nera, în timp ce al doilea, de 6,1, a survenit două ore mai târziu, la zece kilometri mai la nord. Ambele seime s-au resimţit într-o mare parte din teritoriul italian şi au provocat panică până la Roma, unde numeroşi rezidenţi au ieşit în stradă. În mod paradoxal, primul cutremur a salvat, probabil, multe vieţi, alungându-i pe oameni din case, înainte de al doilea seism, mai distructiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.