Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

67 de migranţi salvaţi în largul Insulei Lampedusa în Mediterana

Lampedusa

În total, 67 de migranţi au fost salvaţi vineri în largul coastelor insulei italiene Lampedusa, în sudul Siciliei, de nava Mare Ionio închiriată de organizaţia italiană de stânga Mediterranea, a anunţat aceasta într-un comunicat, notează AFP preluat de agerpres.

Migranţii se aflau la bordul unei ambarcaţiuni din lemn în derivă la circa 40 de mile nautice (70 de kilometri) de Lampedusa, a informat Mediterranea.

Organizaţia a precizat că platforma de alertă Alarm phone "a semnalat cazul, dar nici autorităţile italiene, nici autorităţile malteze nu au luat măsuri pentru a salva naufragiaţii".

Persoanele salvate sunt în stare bună de sănătate, dar "sunt foarte încercate după ce au petrecut numeroase zile pe mare şi cel puţin 48 de ore fără apă", a adăugat Mediterranea.

Miercuri, peste o sută de migranţi au fost salvaţi în largul Libiei de Sea Watch 3, nava umanitară a organizaţiei neguvernamentale germane Sea Watch.

Odată cu sosirea verii şi ameliorarea condiţiilor de navigaţie, tentativele de traversare a acestei zone dinspre Libia s-ar putea înmulţi în următoarele săptămâni, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.