Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

7 locuri de pe corp pe care nu trebuie să pui mâna fără să te speli

Sunt câteva locuri de pe corpul nostru extrem de sensibile la microbi. De aceea, acestea nu trebuie atinse cu mâna fără să o spălăm. Cercetările au demonstrat că mâinile joacă cel mai important rol în transmiterea microbilor. Chiar și după ce vă spălați, mâinile și degetele se contaminează repede din mediul înconjurător. Vă prezentăm 7 locuri de pe corp pe care nu trebuie să puneți mâna fără să fie spălată:

1. Interiorul urechii

Nu trebuie să atingi cu nimic interiorul urechii, mai ales cu degetele. Dacă nu respecți această cerință a medicilor, pielea fină a canalului urechii poate fi ușor afectată.

2. Fața

Poți să îți atingi fața pentru a te spăla sau a aplica o cremă. În alte cazuri, acest lucru este interzis, mai ales că degetele conțin anumite uleiuri, pe lângă microbi, care intră în porii feței.

3. Fundul

Fundul are o serie de bacterii care pot provoca boli extrem de grave

4. Ochii

Sunt foarte sensibili la atingere și se pot ușor infecta. De aceea, evitați orice contact cu mâinile, mai ales dacă nu vă spălați înainte.

5. Gura

Un studiu recent a demonstrată că o persoană duce mâna la gură de 23,6 ori pe oră mai ales atunci când se plictisește la muncă. Dar, situația e gravă și în cazul celor care lucrează din greu. Ei duc mâna la gură de 6,3 ori într-o oră, aceasta e media. Conform medicilor, între un sfert și o treime din germeni se transmit de la degete la gură.

6. Interiorul nasului

Scărpinatul în nas nu e doar un obicei urât, ci și neigienic. Mulți microbi se transmit în acest fel

7. Pielea de sub unghii

Sub unghii se găsesc multe bacterii dăunătoare. De aceea, unghiile trebuie să fie cât mai scurte pentru ca astfel de germeni să nu-și găsească un loc aici. Dacă nu vreți unghii mici, atunci trebuie să le curățiți cât mai des.

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.