Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

7 ZILE ÎN ROMÂNIA - Adio, Schengen, pentru țara lui Caragiale

caragiale
Duminică au continuat ecourile cumplitului eveniment din zona Lacul Morii, unde o femeie ieșită la alergat a fost ucisă de câinii maidanezi. În paralel cu bâlbele și acuzațiile dintre primarul Sectorului 6 și cel al Capitalei, în care a interferat și patroana șobolanilor din Sectorul 1, a fost asurzitoare tăcerea „oamenilor noi”, care cu siguranță ar fi scos telefoanele cu lanternă din ghiozdane, încălecați pe trotinete, și ar fi cerut demisii sau pușcărie de la primarii sau premierul PSD, în caz că nenorocirea s-ar fi petrecut în 2019, de pildă. Chiar și geaca roșie ar fi ieșit, probabil, în piață, instigând poporul suveran împotriva „ciumei roșii”. Însă documentul devastator a fost promisiunea măzgălită și semnată de insul netuns în 2012, prin care acesta se angaja solemn să demisioneze dacă în primele 6 luni nu strânge toți câinii comunitari. Au trecut doi ani, dar să ne bucurăm măcar de faptul că frigul din case și dușul cu apă rece nu conduc la morți violente.

Luni, Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD a reclamat responsabilitatea ministrului Energiei în cazul acidentului de la Complexul Energetic Otenia, invocând semnalarea problemelor pe care directorul le-a ignorat. În replică, omologul său de la PNL a spus că „Premierul Ciucă a cerut o analiză foarte clară şi la obiect”, ceea ce evident va rezolva situația. Probabil toată lumea se aștepta ca premierul să nu solicite o analiză, iar dacă, prin absurd, ar fi solicitat-o, ea să fie una neclară și departe de subiect. Iată cum, încă o dată, opinia publică a fost luată prin surprindere.

Marți, cu ocazia aniversării Unirii Principatelor din 1859, președintele dumneavoastră a făcut o paralelă între reforma învățământului a lui Cuza și propriul proiect de succes „România educată”, de ale cărui beneficii se bucură din plin cel mai mare procent de analfabetism funcțional din Europa, deopotrivă cu cel mai mic buget alocat domeniului din 1990 până azi. Ministrul de Interne Lucian Bode, a sărbătorit evenimentul în Turcia, alături de urmașii câștigătorilor Războiului Crimeei, conflict care a favorizat dubla alegere a domnitorului român acum 164 de ani.

Miercuri, Vasile Dâncu a reiterat declarația lui Marcel Ciolacu, cel care anunțase recent că viitorul candidat al partidului la Președinție ar putea fi un intelectual de stânga din afara formațiunii. Calculul sociologic și statistic pragmatic arată că, din 2004 până astăzi, PSD nu a mai reușit victoria la Cotroceni, oricât de discutabile ar fi rezultatele alegerilor din 2009 (cu acuzații de fraude în străinătate) și 2019 (cu un blat vizibil de pe Lună). Totuși, orice candidat PSD ar putea, cel mai probabil, să câștige turul 2 în fața candidatului AUR, dacă actualul trend, de scădere a PNL, nu va asigura accederea reprezentantului liberal în finală. Iar pentru ca ziua să nu fie pierdută din cauza plictiselii, se pare că acuzațiile, inclusiv cu iz penal, se întețesc la adresa lui Nicușor Dan, despre care presă afirmă că ar fi pus niște semnături pe documente ajunse la Parchet. Totuși, important e că din 28 septembrie 2020 încoace avem apă caldă pentru duș. Restul e cancan.

Joi, zeița reformei justiției și a luptei pentru dreptate, Monica Macovei a refuzat să dea declarații în fața procurorilor, în dosarul deschis după ce a accidentat un motociclist. Întuim că probabil nu a vrut „să-și dovedească nevinovăția”, conform aberantei expresii consacrate de protestatarii naivi. Mai mult, presa a relatat că aceasta ar fi ieșit pe ușa din spate, evitând jurnaliștii care o așteptau să iasă de la audieri, exact ca în spectacolul cătușelor regizat ani de zile în regimul Băsescu. Și tot ieri, liderul PSD și ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, a trimis încă o săgeată la adresa partenerilor de guvernare, amintind, legat de ministrul de Interne, faptul „anunțat deja public de colegi din PSD că, dacă ar fi fost din Partidul Social Democrat, era demult în afara Guvernului”.

Vineri, președintele dumneavoastră a discutat cu vicepremierul Olandei „despre aşteptarea legitimă a ţării noastre de a adera la spaţiul Schengen în acest an”, anunțând chiar că interlocutorul său „a reafirmat sprijinul activ al Regatului Ţărilor de Jos pentru aderarea cât mai rapidă a României la spaţiul Schengen”. Interesant este faptul că șeful oaspetelui nostru, respectiv premierul olandez, fusese primit ieri la Viena de cancelarul austriac, acesta din urmă declarând după întâlnire: „Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”. De unde și concluzia că tot în domnii Aurescu și Bode ne rămâne toată nădejdea. Ceea ce e foarte bine. Iar pentru ca marele Caragiale să fie mai autentic decât niciodată, generalul Ciucă a câștigat procesul prin care a cerut instanței suspendarea analiza tezei de doctorat, întrucât ministerul „Educației”, condus la vremea aceea de solemnul și prestigiosul intelectual Câmpeanu, a depus cu întârziere cererea de recurs, explicația fiind următoarea: „comunicarea a fost primita in 30.06.2022, de către d-na VB la punctul de control al clădirii în care UEFISCDI are sediul. Menționăm ca d-na VB nu este angajata UEFISCDI și nu avea atribuții de primire corespondență pentru instituție iar Comunicarea a ajuns la Secretariatul UEFISCDI pe data 04.07.2022”. România #educată, nu doar #normală sau a #lucrului bine făcut. Aplauze!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.