Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

70 de spitale, incluse în Planul Naţional de supraveghere a infecţiilor nosocomiale

spital

Un număr de  70 de spitale vor fi incluse, într-o primă fază, în Planul naţional de supraveghere şi control al infecţiilor nosocomiale, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Victor Strâmbu.

Programul va începe imediat și va presupune, într-o primă etapă, evaluarea celor 70 de spitale. Evaluarea se va face prin intermediul unor chestionare care vor ajunge în cel mult 30 de zile în spitale, iar acestea vor trebui completate în cel mult 14 zile şi transmise Direcţiei Naţională de Sănătăte Publică, pentru a fi analizate. În următorii cinci ani, oficialii din Ministerul Sănătății vor ca toate spitalele din România să aibă bine pus la punct un sistem de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale.

„S-a constituit un grup tehnic de lucru, alcătuit din câteva persoane cu diverse specialităţi, microbiologie, epidemiologie, boli infecţioase, sănătate publică şi colegii din Ministerul Sănătăţii, care au adoptat direcţii de acţiune în perioada următoare. (...) În decurs de un an de zile, ne dorim, să punem bazele unui sistem care să răspundă de capacitatea de diagnostic, să ameliorăm capacitatea de diagnostic, să reuşim să facem training personalului din spitale, apreciem un număr de 70 de spitale care să fie incluse în acest proiect”, a declarant Victor Strâmbu, citat de Mediafax.

Potrivit statisticilor, în Europa, în ultimii zece ani, 5,5 - 7,5% din totalul pacienţilor internaţi au contractat astfel de infecţii. În România, raportările oficiale (ceea ce comunică spitalele) sunt doar de 0,2 - 0,25%, însă, susține Ministerul Sănătății, potrivit unui studiu european realizat în 2012,  procentul minim este de 2,7%, ceea ce prin extrapolare ar reprezenta circa 100.000 de cazuri înregistrate anual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.