Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

8 beneficii surprinzătoare ale consumului de banane

banane

Cu siguranta ai auzit despre beneficiile pe care consumul de banane le are asupra organismului. Nu numai ca sunt delicioase, dar reprezinta gustarea ideala atat dimineata, cat si la pranz.

Daca nu esti convinsa inca de calitatile lor, iata cateva dintre beneficiile pe care le ofera:
1. SCAD TENSIUNEA ARTERIALA
Daca suferi de tensiune ridicata si nu vrei sa iei medicamente traditionale, ia in considerare alternativa unui consum constant de banane. Unul dintre cele mai interesante beneficii ale bananelor este faptul ca ajuta la scaderea tensiunii datorita potasiului pe care il contin. Asadar, cu, doar doua banane pe zi, poti “linisti” tensiunea arteriala.
2. PREVIN APARITIA CANCERULUI
Conform unui studiu realizat de Universitatea din Tokyo, bananele coapte contin o substanta naturala ce ajuta la prevenirea anumitor forme de cancer. Cu cat este mai coapta banana, cu atat mai bine, deoarece continutul de substante de acest tip creste direct proportional cu gradul de coacere al bananelor.
3. CONFERA O STARE DE RELAXARE
Daca esti tensionata si simti nevoia de putina destresare, ia o banana! In cazul in care nu stiai, contine triptofan, o proteina pe care corpul tau o transforma in serotonina si astfel iti creeaza o stare de bine.
4. INLOCUITOR PENTRU DESERT
Daca esti o fana a dulciurilor de orice fel dar incerci sa te abtii pe cat poti de la zaharuri procesate chimic, bananele pot fi o optiune pentru a impaca ceea ce vrei cu ceea ce trebuie. Da, e adevarat ca jumatate din caloriile sale provin de la zahar, dar daca tot vrei ceva dulce, banana este perfecta pentru ca mai contine si diversi nutrienti benefici.
5. SURSA DE B6
Pentru sanatatea tesutului nervos este recomandat sa consumam 1,3 mg de Vitamina B6 in fiecare zi. Sursa principala de B6 o reprezinta insa proteinele animale, un inconvenient destul de mare pentru cei care adopta un regim vegan. Din fericire, bananele sunt o modalitate foarte buna de a obtine vitamina B6, atat de importanta pentru organismul tau.
6. SUNT USOR DE DIGERAT
Exista un motiv pentru care medicii pediatri recomanda aceste fructe copiilor – sunt foarte usor de digerat si un ajutor binevenit in micile probleme cauzate de indigestie. Asadar, daca stii ca ai astfel de “afectiuni” si un stomac sensibil, bananele te pot ajuta.
7. SUNT UN BUN “COMBUSTIBIL”
Sunt fructele perfecte de consumat inainte de inceperea unei activitati fizice care iti solicita energie. In primul rand, contin potasiu si ajuta la prevenirea crampelor musculare. Apoi, datorita carbohidratilor, iti confera energia de care ai nevoie pentru a ajunge la linia de final sau sa faci fata ultimelor minute la sala. Asa ca, data viitoare inainte de a face miscare, incearca o banana!
8. SUNT ACCESIBILE
Stim ca in general fast food-ul e mai ieftin decat mancarea sanatoasa si naturala. Iata ca bananele fac exceptie de la aceasta regula si astfel nu poti folosi scuza “era mai ieftina” atunci cand alegi o punga de chipsuri in locul unui fruct. Bananele sunt naturale, gustoase si… ieftine.
Acum ca ai in fata aceste beneficii ale bananelor, ar trebui sa le iei in considerare cand faci lista de cumparaturi. Daca esti deja un fan al bananelor, acum ai si mai multe motive sa le consumi.

sursa: elle.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.