Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

8 prezentatoare de la televiziunea publică, scoase de pe post ca să slăbească: Se-ntâmplă-n Egipt

Prezentatoare Egipt

Situaţie incredibilă la televiziunea publică din Egipt. Conducătorii instituţiei au decis să le treacă pe bară pe opt dintre prezentatoare. Motivul e unul foarte practic. Acestora li s-a transmis foarte clar că trebuie să slăbească, altfel nu mai au nicio şansă să intre "pe sticlă".

Directoarea radioteleviziunii de stat egiptene a cerut unor prezentatoare sa slabeasca in decurs de o luna. Daca nu vor reusi sa piarda din greutate pana la jumatatea lunii septembrie, crainicele vor fi sanctionate, relateaza 20minutes.ch, citata de Agerpres. Uniunea radioului si televiziunii egiptene a luat o decizie radicala: suspendarea a opt prezentatoare, pe care le obliga sa slabeasca in cazul in care doresc sa revina pe micile ecrane.

Citeşte şi: Clădirile cu risc seismic ridicat, prioritate 0 pentru Primăria Capitalei:'Măsuri de maximă urgenţă'

Ele au o luna la dispozitie in care sa tina un regim de slabire, urmand sa revina la post "cu un aspect adecvat", informeaza BBC. Safa Hikary, directoare si moderatoare, apreciaza ca aspectul fizic al celor opt prezentatoare "nu este potrivit", punand institutia intr-o pozitie delicata fata de concurenta. Prezentatoarele vizate nu si-au ascuns nemultumirea. Khadija Khattab, de la postul public Channel 2, ar vrea sa stie in ce fel aspectul sau fizic poate pune probleme telespectatorilor. Centrul de orientare si sensibilizare a femeilor a sarit in ajutorul crainicelor, solicitand ca radio-televiziunea sa revina asupra deciziei care "incalca drepturile femeilor, precum si Constitutia egipteana".

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vântu, denunţ la DNA: 'Am dat un milion de euro pentru Tăriceanu'

Profesorul universitar Wahed Abdul Majid considera ca televiziunea de stat ar trebui mai degraba sa isi imbunatateasca programele, in loc sa se preocupe de forma fizica a prezentatoarelor. Unii au apreciat in schimb pozitia ERTU, scrie Franceinfo. Fatma Al-Sharawi, ziarist la cotidianul guvernamental Al-Ahram, considera ca posturile TV egiptene ar trebui sa urmeze acest exemplu, mai ales ca pe retelele de socializare unii internauti isi bat joc deschis de "bakabuza", termen care desemneaza in Egipt tinerele supraponderale. ERTU nu pare dispus sa isi schimbe decizia, asigurand totusi ca prezentatoarele isi vor primi salariul pe perioada de suspendare.

Citeşte şi: Ipoteză incendiară: Cine ar sta în spatele zvonului că SUA îşi mută bombele nucleare în România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.