Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

8 teroriști morți în Paris. Atentate în locuri simbolice

Opt 'terorişti' şi-au pierdut viaţa vineri seară în atentatele de la Paris, dintre care şapte s-au aruncat în aer, potrivit primelor constatări ale anchetatorilor, a făcut cunoscut pentru AFP o sursă apropiată anchetei.

Vezi si: Statul Islamic anunta: Urmeaza Londra, Roma, Washington

Patru dintre aceşti agresori au murit în sala de spectacole Bataclanm, dintre care trei acţionând o centură cu explozivi, ultimul fiind ucis în timpul asaltului forţelor de ordine. Trei kamikaze au murit la Stade de France, iar altul pe bulevardul Voltaire, în apropiere de Bataclan, a detaliat sursa.

Câţiva terorişti s-au aruncat în aer în locuri simbolice din capitala Franţei

Atentatele comise de doi terorişti musulmani sinucigaşi, având asupra lor centuri explozive, în apropiere de Stade de France, au făcut cinci morţi, dar au un simbolism excepţional, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul atentatului sinucigaş de lângă Bazilica Saint-Denis, templu istoric al creştinătăţii europene, comentează sâmbătă cotidianul spaniol ABC în ediţia electronică.

Un bărbat a detonat încărcătura explozivă pe care o avea ataşată de corp pe strada Jules Rimet, în Saint-Denis, în zona de nord a capitalei Franţei. O altă explozie, care a avut loc în acelaşi timp, la ora locală 22:00, vineri seara, s-a produs într-un McDonald din Saint-Denis. Aceste două atentate teroriste sinucigaşe au fost comise la o distanţă egală între două obiective complet diferite ca însemnătate, dar a căror simbolistică este la fel de importantă: Stade de France şi Bazilica Saint-Denis.

Vineri noapte, pe Stade de France, se disputa un meci amical între selecţionatele de fotbal ale Germaniei şi Franţei, cu participarea şefului statului francez. Pentru o parte dintre autorii intelectuali ai atentatelor era vorba, evident, de lansarea unui 'mesaj' sângeros în imediata apropiere a unui stadion de fotbal unde se aflau nu mai puţin de 80.000 de suporteri. Scopul a fost ca atentatele din Paris să capete o dimensiune mondială, scrie publicaţie citată.

Celelalte atentate comise de atacatori sinucigaşi au avut loc în apropiere de Bazilica Saint-Denis, unul dintre marile temple istorice ale creştinătăţii europene, unde se află înhumaţi mulţi regi ai Franţei.

Citește și: Ei sunt TERORIȘTII care au atacat Franța

Citește și: O vedetă din România, martoră la IADUL din Franța: Am vazut 4 teroriști cu mitraliere în mâini

Citește și: Primele imagini cu CARNAGIUL de la Paris / VIDEO

Citește și: SURSE Atentatele teroriste de la Paris: Doi români au fost uciși / VIDEO

Citește și: PANICĂ teribilă pe stadionul Stade de France la amicalul Franța - Germania / VIDEO

Citește și: ATENTATE TERORISTE în Franța: Zeci de victime / VIDEO / UPDATE: 60 de morți

Citește și: Franța e în stare de ȘOC: A decretat starea de alertă și a închis granițele

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.