Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

80 de ani de la Pactul Ribbentrop-Molotov - Liderul PMP trage cu tunul în Iohannis și reprezentanții Guvernului și Parlamentului. Ce le reproșează acestora

facebook.com
Eugen Tomac

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat că nici șeful statului, nici reprezentanții Guvernului sau ai Parlamentului nu au aprins, vineri, o lumânare în memoria românilor care au murit nevinovați după anexarea teritoriilor românești, în urma Pactului Ribbentrop-Molotov de la Moscova.

”În timp ce în țările baltice astăzi este zi de doliu și cetățenii Estoniei, Letoniei și Lituaniei își comemorează victimele represiunilor staliniste, în România nimeni nu a aprins măcar o lumânare în memoria a sute de mii de cetățeni români nevinovați, omorâți după anexarea teritoriilor românești în urma Pactului Ribbentrop - Molotov. Nici Președintele, nici reprezentanții Guvernului sau ai Parlamentului. Nu putem construi un viitor sănătos dacă uităm prea ușor cele mai tragice clipe din istoria deloc îndepărtată a națiunii nostre. Și nu vorbim doar despre teritoriul românesc de la est de Prut, este o chestiune ce ține de demnitatea statului român. Rusia ne sfidează și îi umilește din nou pe români, iar România, prin decidenții săi de astăzi, a luat poziția înțeleptului care nu vede și nu aude!”, a scris Eugen Tomac, vineri, pe Facebook.

SONDAJ CURS - Românii au urmărit în masă cazul Caracal: pe cine consideră vinovați de tragedie

Europarlamentarul PMP a adăugat că prezența ministrul Apărării rus vineri la Chișinău, pentru a serba „eliberarea” Basarabiei, este o sfidare la adresa României.

„Acum 80 de ani, la Moscova, se semna Pactul Ribbentrop-Molotov, o înțelegere între naziști și sovietici îndreptată împotriva României, țărilor Baltice și a Poloniei. Abia astăzi, la 80 de ani de la semnarea acestei înțelegeri criminale, Kremlinul a recunoscut oficial și a prezentat documentul care demonstrează complicitatea lui Stalin la declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial prin această înțelegere cu Hitler. În plus, într-un gest sfidător la adresa României, ministrul Apărării din Federația Rusă, Serghei Șoigu, se va afla astăzi la Chișinău pentru a serba „eliberarea” Basarabiei”, a adăugat Tomac.

Liderul PMP a mai spus”Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți românii nevinovați care au murit în lagărele sovietice pentru demnitatea poporului român!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.