Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ CURS - Românii au urmărit în masă cazul Caracal: pe cine consideră vinovați de tragedie

Un sondaj realizat de CURS măsoară pentru prima dată impactul cazului de la Caracal asupra societății românești. Conform sondajului, 91% dintre români au urmărit cu atenție acest caz, iar 90% consideră că autoritățile au procedat greșit.

Citește și: Codrin Ștefănescu acuză acordul 'cumplit' dintre Dăncilă și Tăriceanu: Uită de toate ticăloșiile și umilințele?

Repondenții au fost întrebați pe cine consideră vinovați de tragedia de la Caracal și au avut ocazia să ofere două răspunsuri. În urma centralizării a rezultat că 70% dintre români îi consideră vinovați pe polițiști. De asemenea, 47% consideră că vinovați sunt procurorii, iar 31% au indicatLegile proaste (Codul Penal, Codul de Procedură Penală). Totodată, 20% dintre români îi consideră vinovați pe cei de la STS pentru că n-au localizat telefonul Alexandrei, iar 10% au indicat drept principal vinovat atitudinea autorităților față de viol. Doar 7% dintre români consideră că politicienii sunt de vină în acest caz.

Oamenii au fost întrebați împotriva cui se îndreaptă supărarea lor în cazul Caracal. 24% au spus că sunt supărați pe polițiști, 17% pe legile proaste, iar 16% sunt supărați pe procurori. De asemenea, 10% sunt supărați pe atitudinea autorităților față de viol și față de violența împotriva femeilor, în timp ce 9% sunt supărați pe politicieni și 5% pe Guvern.

content-image

content-image

content-image

content-image

Sondajul a fost realizat în perioada 9 august-19 august, pe un eșantion de 1500 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-2,5% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.