Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

8.860 de sancţiuni contravenţionale de peste 3 millioane de lei, aplicate de poliţişti în ultimele 24 de ore

europafm.ro
amenda politie

Poliţiştii au aplicat 8.860 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 3.000.000 de lei, iar jandarmii au aplicat 712 amenzi, de peste 170.000 de lei, în urma misiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore.

"Menţinerea ordinii şi liniştii publice, siguranţa rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă reprezintă doar câteva exemple dintre cele mai importante misiuni desfăşurate de cele peste 25.000 de efective MAI, în cursul zilei de ieri", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, luni, AGERPRES.

Peste 8.400 de poliţişti, 6.800 de jandarmi, 4.500 de poliţişti de frontieră şi peste 5.200 de pompieri au fost la datorie.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

Angajaţii din structurile operative ale MAI au intervenit la peste 4.000 de evenimente sau misiuni speciale.

Duminică au fost înregistrate 689 de posibile infracţiuni, dintre care 24% au fost sesizate din oficiu.

Echipajele de poliţie şi jandarmerie au prins în flagrant 156 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 159 de fapte penale. Totodată, poliţiştii au depistat nouă persoane urmărite naţional sau internaţional.

În urma acţiunilor poliţiştilor rutieri, au fost reţinute 586 de permise de conducere şi au fost retrase 168 de certificate de înmatriculare. De asemenea, echipajele de poliţie au intervenit în cazul a şapte accidente rutiere grave.

"Pentru supravegherea şi controlul frontiere de stat, în cele 81 de sectoare, poliţiştii de frontieră au acţionat cu peste 1.000 de mijloace tehnice. Astfel, punctele de trecere au fost tranzitate de peste 91.000 de persoane, iar în urma acestor evenimente, nu au fost înregistrate incidente deosebite", arată sursa citată.

Totodată, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de frontieră, a fost depistat un migrant ilegal şi au fost reţinute, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 421.850 de lei.

Ca urmare a manifestării unor tipuri de risc, pompierii militari au intervenit în 1.595 situaţii de urgenţă, majoritatea desfăşurate de către echipajele SMURD. În urma misiunilor au fost salvate cinci persoane şi a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă pentru alte 1.243.

Totodată, elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au executat 3 misiuni aero-medicale în urma cărora au fost salvate două persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.