Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

90.000 de afgani au fost strămutaţi din cauza violenţelor din ultimul an

The Express Tribune
refugiati afgani

Conflictul din Afganistan a forţat 88.481 de persoane să-şi părăsească locuinţele de la începutul anului 2017, potrivit unui raport al ONU, relatează DPA, potrivit agerpres.

Strămutările au avut loc în 29 din cele 34 de provincii ale ţării, se arată în raport, potrivit căruia situaţia securităţii în toate regiunile a devenit mai incertă în contextul în care continuă confruntările în numeroase provincii.

Paradă militară impresionantă la Moscova. Dodon, umăr la umăr cu Putin - FOTO/VIDEO

În provinciile afgane Kunduz şi Badakhshan (nord-est) s-au înregistrat confruntări, în timp ce forţele talibane au capturat două districte în curs de o săptămână după anunţarea ofensivei de primăvară.

Acolo, din luna ianuarie, 34.881 de persoane au fost strămutate - 'sub 40% din totalul populaţiei strămutate la nivel naţional', se arată în raport.

La Kunduz, ONU apreciază că, în plus, peste 30.000 de persoane au fost strămutate din cauza luptelor în districtul Qala-e Zal, precum şi de-a lungul autostrăzii Kunduz-Khanabad, numai în ultimele zile. Evaluarea acestor informaţii este în curs de desfăşurare.

În 2016, peste 660.600 de civili şi-au părăsit satele şi casele. În acest an, ONU preconizează că alte 450.000 de persoane vor fi strămutate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.