Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

90 de cubanezi purtand masti cu Obama, arestati. De ce protestau

Aproximativ 90 de opozanţi cubanezi au fost arestaţi duminică pentru că au manifestat purtând măşti cu poza preşedintelui american, Barack Obama, ca răspuns la redeschiderea ambasadei Statelor Unite la Havana, potrivit unui fotoreporter al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.

Poliţişti în uniformă şi alţii în civil i-au arestat pe opozanţi în jurul orei locale 14.00 (18.00 GMT) în timp ce se pregăteau să meargă la casele lor după tradiţionalul marş al "Doamnelor în Alb", în apropiere de biserica Sf. Rita, în cartierul Miramar al capitalei cubaneze.

Mai mulţi opozanţi au purtat măşti care îl reprezentau pe Barack Obama pentru a protesta faţă de procesul de apropiere dintre Statele Unite şi Cuba, lansat în decembrie şi care se va traduce vineri prin redeschiderea oficială a ambasadei americane la Havana de către secretarul de stat John Kerry.

"El (Obama) este responsabil pentru ce se petrece (în Cuba), guvernul cubanez a devenit mai îndrăzneţ odată cu negocierile" cu Washingtonul, a declarat analistul politic Angel Moya în faţa militanţilor aflaţi în piaţa de lângă biserică, cu câteva minute înainte să fie arestat.

"Din acest motiv purtăm măşti cu poza lui, pentru că este responsabilitatea sa", a subliniat Angel Moya, soţul conducătoarei Doamnelor în Alb, Berta Soler. Preşedintele "Obama trebuie să impună condiţii guvernului cubanez pentru a pune capăt încălcării drepturilor omului", a subliniat aceasta din urmă, exprimându-şi regretul că în timpul vizitei sale John Kerry nu şi-a programat discuţii cu reprezentanţii societăţii civile cubaneze.

Guvernul comunist din Cuba, a mai spus Berta Soler, a reprimat pentru a 17-a duminică la rând marşul Doamnelor în Alb, cel mai recunoscut grup al opoziţiei cubaneze, laureat în anul 2005 al Premiului Saharov al Parlamentului European.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.