Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

90% din apelurile la 112 preluate de jandarmi în minivacanţă au vizat prezenţa animalelor sălbatice

novatv.ro
apel 112

Circa 90% din apelurile la 112 preluate de jandarmii braşoveni în perioada minivacanţei de Rusalii au semnalat prezenţa unor animale sălbatice în gospodării şi diferite zone intravilane, se arată într-un comunicat remis, marţi, de Gruparea de Jandarmi Mobilă "Burebista" Braşov, potrivit Agerpres.

Totodată, echipajele grupării au dat un număr de 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 6000 de lei, majoritatea pentru tulburarea liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, provocarea de scandal, respectiv adresarea de injurii.

Tot în perioada minivacanţei, jandarmii de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, au aplicat aproape 90 de amenzi, în valoare de peste 30.000 de lei, pentru încălcarea legislaţiei privind desfăşurarea activităţilor de picnic, precum şi pentru nerespectarea celei privind pătrunderea cu ATV-urile, motociclete sau autoturisme în zonele din fondul forestier, cinegetic şi pe păşunile alpine.

"Pe lângă asigurarea şi menţinerea ordinii şi a liniştii publice pentru persoanele prezente la evenimentele publice desfăşurate pe raza de competenţă sau în staţiunile montane, jandarmii au fost prezenţi şi în zonele de agrement şi în cele turistice adiacente acestor zone, unde au vegheat la respectarea prevederilor Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind legislaţiei privind desfăşurarea activităţilor de picnic, precum şi pentru nerespectarea celei privind pătrunderea cu ATV-urile, motociclete sau autoturisme în zonele din fondul forestier, cinegetic şi pe păşunile alpine. Deoarece au fost descoperite şi persoane care au neglijat respectarea prevederilor legale, jandarmii au fost nevoiţi să aplice, în perioada de referinţă, un număr de 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.700 de lei", au transmis, la rândul lor, reprezentanţii IJJ Braşov.

Ultimul caz de animal sălbatic din perioada minivacanţei de Rusalii, pentru gestionarea căruia au intervenit jandarmii braşoveni, a fost cel al ursului care, în noaptea de duminică spre luni, a intrat într-un mall din zona centrală a oraşului, a căzut de la etajul întâi al parcării rănindu-se şi, ulterior, a fost eutanasiat de către autorităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.