Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

92 de unităţi şcolare din Dolj încep cursurile în scenariul verde

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală sala de clasa

Un număr de 92 de unităţi şcolare cu personalitate juridică din totalul de 217 din judeţul Dolj încep luni, 8 februarie, cursurile în scenariul verde, 121 - în scenariul galben şi patru - în scenariul roşu, potrivit Agerpres.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dolj, în 24 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, inclusiv în municipiul Craiova, rata de infectare în ultimele 14 zile a fost între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori, în patru localităţi - mai mare de 3/1.000 şi în restul de 83 a fost sub unu la mie.

Citește și: Documentul scăpat din interior! ‘Mizele ascunse’ ale lui Clotilde Armand

Inspectorul general adjunct al IŞJ Dolj Alexandru Gîdăr a declarat, joi, pentru AGERPRES, că în cele 24 de unităţi administrativ-teritoriale unde rata de infectare este între 1 şi 3 la mia de locuitori şi unde se aplică scenariul galben, inclusiv în municipiul Craiova, sunt 121 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, în cele 83 de localităţi unde se aplică scenariul verde sunt 92 de şcoli cu personalitate juridică, iar în cele 4 şcoli din Brabova, Drăgoteşti, Mischii şi Gherceşti se aplică scenariul roşu.

În judeţul Dolj sunt 15.595 de preşcolari, 26.647 de elevi în învăţământul primar, 4.120 elevi în clasa a VIII-a şi 6.864 elevi în clasele a XII-a şi a XIII-a. Numărul elevilor din clasele V-VII şi IX-XI este de 32.278 şi din aceştia aproape 9.500 vor învăţa în scenariul verde, circa 22.700 - în scenariul galben şi circa 100 de elevi - în scenariul roşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.