Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

987 de persoane ucise de către poliţiştii aericani prin împuşcare în 2017

alerta

Poliţiştii americani au omorât prin împuşcare 987 de persoane în 2017, numărul victimelor fiind mai mare decât în 2016, când s-au înregistrat 963 de morţi din cauza gloanţelor trase de membri ai forţelor de ordine, indică un bilanţ publicat luni de cotidianul The Washington Post, citat de AFP. Cotidianul, care se bazează la întocmirea bilanţului pe date oferite de presa locală, publicaţii oficiale şi reţelele sociale, face o înregistrare a victimelor incidentelor în care sunt implicaţi poliţişti începând din 2015, când 995 de persoane au fost omorâte prin împuşcare de membri ai forţelor de ordine, conform Agerpres.

Utilizarea forţei letale de către poliţişti este subiect de controverse în ultimii ani, după moartea mai multor bărbaţi de culoare neînarmaţi, provocând manifestaţii în întreaga ţară şi uneori tulburări. Potrivit cotidianului, 19 bărbaţi de culoare neînarmaţi au fost omorâţi prin împuşcare de către membri ai forţelor de ordine în 2017, faţă de 17 în 2016 şi 36 în 2015.

Publicaţia relevă faptul că numărul de bărbaţi de culoare a atins un nivel disproporţionat printre persoanele ucise cu gloanţe de poliţie: înarmaţi sau nu, ei reprezintă 22 % din total, în timp ce bărbaţii de culoare nu reprezintă decât 6 % din populaţia americană. În 2017, 68 de persoane neînarmate, de diferite etnii, au fost ucise cu gloanţe de către poliţişti, faţă de 51 în 2016 şi 94 în 2015. Conform datelor publicate de cotidianul The Washington Post, 735 de persoane împuşcate aveau asupra lor arme albe sau arme de foc. În 2016, numărul lor era de 693. Potrivit Biroului Federal de Investigaţii (FBI, poliţia federală), 46 de poliţişti au fost ucişi în 2017 în timpul serviciului, faţă de 66 în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.