Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așa arată un DIAMANT de 53 de milioane de dolari: E cel mai mare din lume / VIDEO

Cel mai mare diamant brut din lume a fost achiziţionat de bijutierul britanic Laurence Graff pentru suma de 53 de milioane de dolari (45 de milioane de euro) de la compania canadiană Lucara Diamond, informează AFP.

Grupul specializat în extracţia diamantelor Lucara s-a declarat, marţi, pe contul său de Twitter "fericit" să anunţe vânzarea acestui diamant de 1.109 carate, descoperit în Botswana.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cum se vor calcula salariile din 2018 și ce salarii ar putea să scadă

De cealaltă parte, Graff Diamonds, compania lui Laurence Graff, a precizat într-o declaraţie că negocierile privind această achiziţie au durat un an.

Această piatră preţioasă impresionantă a fost licitată în iunie 2016 la Sotheby's, în Londra, însă nu a fost găsit un cumpărător, deoarece nu s-a atins preţul de rezervă de 70 de milioane de dolari, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vestea care va bucura milioane de șoferi: Ce ordonanță a aprobat, astăzi, Senatul

Diamantul de dimensiunea unei mici mingi de tenis, denumit "Lesedi La Rona" ("Lumina noastră" în limba Tswana), a fost descoperit în noiembrie 2015 de către Lucara în Botswana, al doilea producător de diamante la nivel mondial după Rusia.

"Lesedi La Rona" este cel mai mare diamant descoperit de peste 100 de ani şi primul de această dimensiune scos vreodată la licitaţie.

Citește și: Veste bună pentru iubitorii Coca-Cola! Ce aromă interesantă a lansat producătorul

Recordul istoric pentru cel mai mare diamant din lume este în continuare deţinut de faimoasa piatră "Cullinan", de 3.016,75 carate, descoperită în 1905 în Africa de Sud, care a fost tăiată în nouă diamante, destinate Coroanei britanice.

În aceeaşi zi în care a fost descoperit "Lesedi La Rona", o altă piatră, de 830 carate, a fost găsită în Botswana, aceasta fiind considerată de experţi al treilea diamant ca mărime din lume.

Citește și: Chinezii au dat lovitura! Ce producători de mezeluri au cumpărat în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.