Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așa ceva nu s-a mai văzut în ultimii 50 de ani! China s-a confruntat cu cea mai călduroasă vară: Câte grade au indicat termometrele

canicula

China s-a confruntat anul acesta cu cea mai călduroasă vară din anul 1961, cu o temperatură medie naţională de 22 de grade Celsius, potrivit datelor Serviciului de Meteorologie, citate marţi de agenţia oficială Xinhua, conform agerpres.ro

Comparativ cu anii normali, temperatura medie naţională înregistrată vara aceasta - din iunie până la 26 august - a fost mai mare cu un grad, în condiţiile în care perioadele de caniculă au durat mai mult şi au afectat zone mai extinse ale ţării.

Daniel Dragmomir, atac INCENDIAR: 'George Maior a luat-o pe ulei'


În august de exemplu, temperatura medie naţională a atins 22,2 grade Celsius, cu 1,2 grade mai mult decât în anii cu temperaturi normale. 

Aproape 93 de staţii meteorologice au raportat temperaturi extrem de ridicate în provinciile Jilin, Liaoning, Mongolia Interioară, Sichuan, Hubei şi Shandong, în timp ce 55 de staţii de monitorizare a climei au înregistrat cele mai înalte temperaturi diurne. 

În septembrie, se aşteaptă ca majoritatea regiunilor ţării să înregistreze o temperatură medie apropiată sau uşor mai ridicată decât cea din ultimii ani, cu precipitaţii normale sau relativ cantitative, ceea ce va favoriza dezvoltarea culturilor de toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.