Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A acceptat fără ezitare: Rishi Sunak, încântat de invitaţia lui Biden de a vizita Washingtonul

hindustantimes.com
rishi sunak

Primul ministru britanic Rishi Sunak a declarat luni că a acceptat invitaţia preşedintelui Joe Biden de a vizita Washingtonul în iunie. "Este grozav că ne vom vedea mult în următoarele luni. Am fost încântat să accept invitaţia preşedintelui de a-l vizita în Washington în iunie", a declarat Sunak reporterilor, potrivit news.ro.

Sunak s-a aflat la San Diego alături de Biden şi de premierul australian Anthony Albanese pentru a dezvălui detaliile unui plan de dotare a Australiei cu submarine cu propulsie nucleară.

”Astăzi am anunţat următoarea etapă a proiectului submarinului AUKUS împreună cu preşedintele Joe Biden şi Anthony Albanese la San Diego. Sunt mândru că prima generaţie de submarine cu propulsie nucleară AUKUS va fi construită în Marea Britanie, pe baza proiectului de submarine britanic de vârf la nivel mondial. Această întreprindere multilaterală masivă va crea mii de locuri de muncă în Regatul Unit în deceniile următoare, bazându-se pe mai mult de 60 de ani de expertiză britanică în proiectarea, construirea şi operarea submarinelor cu propulsie nucleară. În calitate de sediu al construcţiei britanice de submarine, majoritatea acestor locuri de muncă vor fi concentrate în Barrow-in-Furness, iar alte locuri de muncă vor fi create în alte părţi de-a lungul lanţului de aprovizionare, inclusiv în Derby”, a scris premierul britanic pe Facebook.

Când vor fi gata primele submarine britanice

El a mai spus că primele submarine britanice construite după acest proiect vor fi livrate la sfârşitul anilor 2030 pentru a înlocui actualele nave din clasa Astute, iar primele submarine australiene vor urma la începutul anilor 2040. ”Veşti bune pentru locurile de muncă din Marea Britanie şi veşti bune pentru securitatea globală”, mai scrie Sunak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.