Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A ajuns la Urgențe cu un os de pui blocat în gât, iar medicii i-au prescris un tratament neașteptat: 4 doze de Cola

Stuff
femeie cola

Un medic de la camera de urgență a sfătuit o femeie din Wellington, care avea un mic fragment de os de pui în gât, să consume patru cutii de Coca-Cola pentru a-l elimina.

Deși nu este ceva ce li se prescrie în mod normal pacienților, un medic spune că se știe că băuturile carbogazoase de tipul cola descompun smalțul și ar putea fi sugerat ca tratament unic, ca o modalitate de a evita o intervenție chirurgicală, conform Stuff.

Beth Brash a observat pentru prima dată osul depus în gât după ce a vizitat vinerea trecută restaurantul său preferat, KC Restaurant din Wellington, unde a comandat un nou fel de mâncare de pui.

După ce și-a dat seama că o bucată mică de os de pui îi rămăsese blocată în gât, a simțit că a învățat "o lecție bună de a-și înghiți literalmente propria mândrie".

"Era picant și te gâdila puțin în gât. Mi-am zis: "Nu face o scenă, nu face o scenă". A fost în totalitate mândria mea cea care mi-a stat în cale.

Brash a stat liniștit cu durerea în weekend, presupunând că va trece. Când a văzut că durerea persistă,  a mers la Urgențe luni dimineață.

A fost înțtiințată că osul era mic și nu reprezenta o mare îngrijorare. Departamentul ORL  a sfătuit-o să bea patru cutii de Coca-Cola cu mult zahăr pentru a ajuta la dislocarea și dizolvarea osului, a spus ea.

Brash a spus că a fost surprinsă de această rețetă neobișnuită.

Dornică de ușurare, s-a dus direct la supermarket, a cumpărat băuturile și le-a înghițit pe toate dintr-o dată.

"Acel Drano uman pentru corpul tău pentru curățare, acea corozivitate, asta mi s-a părut cu adevărat interesant".

A doua zi, Brash a spus că se simțea mai bine și, până a doua zi, revenise la normal.

Dr. Bryan Betty, președintele General Practice New Zealand, a declarat că nu a mai întâlnit acest tratament până acum, dar că este bine cunoscut faptul că Coca-Cola, ca băutură zaharată și acidă, poate distruge smalțul dinților.

În timp ce medicii nu ar încuraja în mod normal pacienții să bea Coca-Cola, Betty a spus că ar putea avea merite ca tratament unic, dacă împiedică un pacient să fie supus unei proceduri medicale invazive.

"Dacă a evitat o intervenție chirurgicală sau un endoscop sau o procedură ulterioară, este evident că și-a făcut treaba. Așa că se poate spune că este un sfat rezonabil care a fost dat."

De asemenea, un studiu din Marea Britanie a sugerat că Coca-Cola ar putea fi utilă pentru dislocarea oaselor din gât și evitarea tratamentului ulterior. Acesta spune că băuturile carbogazoase ar putea penetra osul și ar putea provoca dezintegrarea acestuia prin eliberarea de dioxid de carbon.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.