Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A alergat pentru istorie: Francesco Bagnaia a câştigat primul sprint din istoria clasei-regină a motociclismului viteză

Francesco Bagnaia

Campionul mondial en-titre la MotoGP, italianul Francesco Bagnaia (Ducati), a câştigat sâmbătă primul sprint din istoria clasei-regină a motociclismului viteză, terminând în faţa spaniolilor Jorge Martin (Ducati-Pramac) şi Marc Marquez (Honda) pe circuitul de la Portimao, înaintea Marelui Premiu al Portugaliei ce va avea loc duminică, scrie AFP.

Datorită victoriei în această probă care a fost introdusă în acest an pentru prima dată, italianul preia conducerea provizorie a campionatului, înaintea cursei de mâine, prima a sezonului competiţional 2023, scrie agerpres.ro.

Pornind din pole position spre surprinderea tuturor, Marquez, de şase ori campion mondial, nu a rezistat mult timp atacului celor două Ducati care au luat startul chiar în spatele lui.

"Am cheltuit multă energie, sunt doar 12 ture, dar am făcut o treabă uimitoare astăzi. Mâine (duminică) este cea mai importantă cursă din weekend, va fi mai dificil", a recunoscut Bagnaia.

Acest prim sprint a fost marcat şi de o ciocnire violentă între italienii Enea Bastianini (Ducati) şi Luca Marini (Ducati-VR46). Primul a trebuit să fie dus la centrul medical din cauza durerii la braţul drept.

Desfăşurate în fiecare zi înainte de Grand Prix-uri, sprinturile oferă până la 12 puncte în plus în campionat, pe lângă cele 25 de puncte acordate câştigătorului MP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.