Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A anunțat că donează pentru Ucraina, dar a fost criticată: Ce ar fi greșit rusoaica Maria Sharapova în mesajul despre conflictul militar

reuters.com
sharapova halep

Fostul număr 1 mondial, jucătoarea de tenis rusă Maria Sharapova, a fost criticată în mediile sociale pentru că ar fi minimalizat conflictul actual dintre Rusia și Ucraina, în contextul în care ea a făcut o donație și și-a încurajat urmăritorii să îi urmeze exemplul, transmite Mediafax.

De cinci ori campioană de Grand Slam, Sharapova a postat pe Instagram un mesaj în care spune: „Cu fiecare zi care trece, sunt din ce în ce mai dezamăgită și profund întristată de imaginile și poveștile familiilor și copiilor afectați de această escaladare a crizei din Ucraina. Fac o donație pentru fondul de ajutor de criză al organizației Save the Children, o organizație care lucrează neobosit pentru a furniza alimente, apă și kituri de ajutor pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie.

Vă rog să vă alăturați demersului meu prin a face o donație. Mă rog pentru PACE și trimit dragostea și sprijinul meu tuturor celor afectați.".

În ciuda mesajului pacifist și umanitar, criticii s-au grăbit să sublinieze în comentarii faptul că ea nu a menționat niciodată invazia Rusiei în Ucraina ca fiind „război", ci a ales să o eticheteze drept "criza din Ucraina".

Sharapova nu a răspuns la niciuna dintre aceste critici, în contextul în care în Rusia există o lege care prevede până la 15 ani de închisoare pentru cei care se referă la evenimente ca la un război sau la o invazie a Ucrainei. Acesta pare a fi și motivul pentru care presa rusă nu a recunoscut oficial că evenimentele în curs de desfășurare sunt un război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.