Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din decembrie al Tribunei, cea mai importantă publicație culturală din România

Tribuna
Tribuna din 20 decembrie 2023

Semnalăm apariția numărului care încheie anul editorial, respectiv 511/16 decembrie 2023, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o îndelungată tradiție istorică de aproape 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

În buna tradiție a ultimului deceniu, Tribuna impresionează și de această dată prin formatul elegant și grafica de excepție, precum și prin conținutul de înalt nivel cultural, propunând cititorilor articole inedite din sfera filosofiei, a eseului, istoriei și criticii literare, a teatrului, artelor plastice, etc.

În editorial, Mircea Arman analizează metafizica din perspectiva imaginativului uman, un concept inedit care-i aparține în totalitate și  pe care își întemeiază propriul sistem filosofic, dezvoltat în cărțile pe care le-a publicat în ultimii ani.

Rămânem în sfera filosofiei și pentru următoarele pagini, cu două ample articole semnate de Andrei Marga („Disocieri pe harta filosofiei actuale”) și Viorel Igna („Proclus și sistemul său metafizic”).

Bogata rubrică eseu găzduiește în acest număr analize propuse de Nicolae Iuga, Christian Crăciun, Iulian Cătălui, Virgil Diaconu și Menuț Maximinian.

Î.P.S. Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Fleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului semnează în rubrica religia pastorala de Crăciun, cu titlul „Domnul Hristos, născându-Se, aduce pe pământ armonia, pacea și buna înțelegere”. În aceeași rubrică Cătălin Varga propune un text despre „Filosofia epocii Noului Testament (breviar gnoseologic)”.

Despre noile apariții editoriale scriu în acest număr Adrian Lesenciuc, Adrian Suciu și Alexandru Sfârlea. Regăsim în paginile revistei multe alte articole de interes semnate de Radu Bagdasar, Constantin Cubleșan, Nicolae Mareș, Ciprian Demeter, Mircea Moț și alții.

Revista este ilustrată de pictorul Mihail Gavril, cu un comentariu asupra lucrărilor din paginile revistei și a activității artistului semnat de Ani Bradea.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 511 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 31 decembrie 2023, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.