DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

A apărut al doilea număr din Mai al Tribunei, cea mai importantă revistă de cultură din România

Tribuna
Tribuna din 17.05.2022

Semnalăm apariția noului număr, 473/16 mai 2022, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

În buna tradiție a Tribunei ultimilor ani, noul număr aduce, în cele 36 de pagini ale sale, articole inedite care vizează o categorie largă de cititori, de la cei interesați de filosofie, eseu, istorie literară, la iubitorii de poezie, proză, teatru sau arte plastice.

În editorialul pe care-l semnează, Mircea Arman vorbește despre „Realizările culturale ale Consiliului Județean Cluj și ale editurii și revistei Tribuna, elogiate din nou în marile ziare germane”, semnalând recenta apariție în  Münchner Merkur, cel mai important cotidian german bavarez, a unui articol elogios la adresa editurii și revistei Tribuna, cu ocazia publicării unui album de artă pentru artistul, Cetățean de Onoare al Clujului, Radu Anton Maier. Asta după ce, la doar câteva luni distanță, Süddeutsche Zeitung, cotidianul cu cel mai mare tiraj și cel mai abonat din Germania, scria în aceeași termeni despre Tribuna.

Se remarcă de asemenea în paginile recentei apariții textul rubricii diagnoze, în care Andrei Marga propune un „Bilanț al pandemiei”; analiza lui Vasile Zecheru din filosofia, „Alétheia ca rezultat al poziționării corecte în raport cu existența”; sau eseul lui Christian Crăciun, „Educație și timp”, despre problemele mai noi, sau mai vechi, ale educației. În religia, Î.P.S. Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, aduce în atenția cititorilor un text care îndeamnă la reflecție în vremuri tulburi, „Credem că pentru a se instala pacea între oameni este nevoie de dialog întemeiat pe dragoste creștină”.

Mai semnează în alte rubrici ale Tribunei din 16 mai: Viorel Igna, Nicolae Iuga, Adrian Dinu Rachieru, Iulian Cătălui, Marin Iancu, Radu Bagdasar, Daniel Octavian Bejan, Ani Bradea, Cristina Struțeanu, Ilie Rad, Mircea Moț și alții. Pagina de poezie găzduiește poeme de Dorin Croitor. Numărul este ilustrat de artistul Vladimir Ene, cu un text de prezentare, pe ultima copertă, de Ciprian Radovan.

Pentru cititorii interesați, reamintim că noul număr al Revistei de cultură Tribuna, 473 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 31 mai 2022, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.