Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A câștigat premiul Oscar și denunță corupția! Alejandro Gonzalez Inarritu: E insuportabil

Cineastul mexican Alejandro Gonzalez Inarritu, marele câştigător al Oscarurilor din acest an cu filmul 'Birdman', a criticat în termeni vii, marţi, 'corupţia şi impunitatea' din ţara sa, despre care a apreciat că ar fi atins 'un nivel insuportabil', transmite AFP.

La gala celei de-a 87-a ediţii a Oscarurilor, desfăşurată duminică seara, la Los Angeles, la care a fost laureat la categoriile 'Cel mai bun film', 'Cea mai bună regie' şi 'Cel mai bun scenariu', el şi-a exprimat speranţa că Mexicul va avea 'conducerea pe care o merită'.

Preşedintele mexican a răspuns prompt. Felicitându-l pentru cele patru distincţii primite în total de pelicula sa (inclusiv aceea pentru "Cea mai bună imagine", care a revenit lui Emmanuel Lubezki), Enrique Pena Nieto, a subliniat că guvernul acţionează pentru 'condiţii mai bune' pentru popor.

Se pare că nu l-a convins însă pe Gonzalez Inarritu, întrucât acesta a afirmat marţi, într-un interviu acordat din SUA pentru postul de radio MVS, că 'nivelul de nemulţumire, de nedreptate, de corupţie şi de impunitate au atins o cotă insuportabilă' în Mexic.

'Nu ştiu care ar putea fi soluţia, nu m-aş hazarda să spun acest lucru întrucât nu sunt politolog, dar am unele aspiraţii şi am impresia că toţi mexicanii împărtăşim sentimentul de disperare faţă de situaţia îngrozitoare în care trăim în acest moment', a susţinut regizorul.

'Suntem cu toţii de acord - a estimat el - că lucrurile trebuie să se schimbe odată şi odată, aducând o viaţă mai demnă, mai sigură, cu mai multe garanţii şi drepturi', noteaza agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.