Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A crescut numarul dezertarilor din randurile Statului Islamic, potrivit Washingtonului

isis

Tot mai multi combatanti din gruparea Statul Islamic (SI) dezerteaza, in timp ce organizatia jihadista foloseste mai multi copii-soldati, a declarat luni reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, John Kirby, nu a confirmat, in briefingul de presa cotidian, informatiile potrivit carora un dezertor american ar fi fost capturat de peshmerga (fortele kurde) in nordul Irakului. El a spus numai ca Statele Unite lucreaza "strans cu autoritatile irakiene si kurde pentru a avea mai multe elemente care sa confirme veridicitatea acestor informatii".  

Potrivit lui Kirby, "sunt tot mai multi dezertori" din randurile SI si "Daesh (acronim in limba araba pentru SI) se bazeaza mai mult pe copii-soldati". "De obicei, ei se bazeaza pe copii pentru informatii, pentru a obtine informatii... si apoi ii folosesc pentru atacuri sinucigase, ceea ce au facut intotdeauna", a explicat reprezentantul diplomatiei americane. "Si acum avem mai multe informatii ca ei folosesc copiii pentru lupte reale, alaturi de combatanti adulti", a adaugat el. 

"Toate acestea ofera un bun indiciu ca ei au dificultati de recrutare si mentinere a efectivelor", a estimat el. "Se pare ca bazele (SI) in ceea ce priveste efectivele si resursele (umane) se fisureaza". Cu toate acestea, Statele Unite "considera inca foarte serioasa aceasta amenintare". Jihadistii SI "inca au capacitati", a conchis el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.