Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A doua cea mai mare bancă din Marea Britanie ia o DECIZIE RADICALĂ după Brexit

pixabay.com
brexit

Celebrul gigant bancar "Barclays" Plc a luat o decizie radicală! Banca se pregăteşte să-şi mute sediul principal în capitala Irlandei, Dublin, după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, potrivit unor surse citate de agenţia Reuters.

"Barclays" are deja o divizie mică în Dublin, care numără circa 100 de angajați. "Am spus clar, în repetate rânduri, că ne vom pregăti pentru o serie de situaţii neprevăzute generate de Brexit, inclusiv pentru extinderea capacităţii operaţiunilor noastre din Dublin. Identificarea spaţiilor de birouri disponibile este o parte necesară şi previzibilă a acestui proces de planificare de urgenţă", a spus un purtător de cuvânt al sediului din Londra, conform Bursa.ro.

Citește și: Mihail Gorbaciov face un anunț CUTREMURĂTOR: 'Lumea se pregăteşte de RĂZBOI'

Potrivit Bloomberg News, "Barclays" va angaja aproape 150 de persoane pentru operaţiunile din capitala Irlandei. Băncile globale şi societăţile de asigurări au început să dea semnale cu privire la planurile pe care le au în caz de ieşire "dură" a Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce premierul de la Londra, Theresa May, a declarat, recent, că Marea Britanie va părăsi piaţa unică.

Amintim că britanicii s-au pronunţat, la data de 23 iunie, printr-un referendum, pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Oficialii de la Londra vor să lanseze până la finele lui 2017 procesul de negocieri cu UE, pe marginea Brexit. Premierul Theresa May a declarat că nu caută să obţină o perioadă de tranziţie "nelimitată", în care Marea Britanie să fie legată de reglementările UE. Oficialul de la Londra susţine că negocierile cu partenerii din UE vor fi dificile, însă vor fi convenite "concesii reciproce" şi compromisuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.